Κόσμος

Λίβανος: Ισραηλινός βομβαρδισμός μετά την ανακοίνωση της εκεχειρίας – Στους 47 οι νεκροί τις τελευταίες ώρες

Η εκεχειρία τέθηκε σε ισχύ στις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέες εντάσεις καταγράφηκαν στον Λίβανο λίγες ώρες μετά την έναρξη της εκεχειρίας με το Ισραήλ, καθώς ισραηλινός βομβαρδισμός έπληξε την περιοχή Σεζούντ στο νότιο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Παρά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες τέθηκε σε ισχύ στις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής 19.06.2026, ο Λίβανος κατήγγειλε νέο πλήγμα μετά την εφαρμογή της εκεχειρίας.

Την ίδια ώρα αναφέρθηκαν πτήσεις drones πάνω από χωριά κοντά στην πόλη της Τύρου, ενώ ακούγονταν συνεχώς πυρά πυροβολικού στην περιοχή της Ναμπατίγια.

Λίβανος: 47 οι νεκροί τις τελευταίες ώρες

Οι εξελίξεις έρχονται μετά από ένα ιδιαίτερα αιματηρό 24ωρο. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν από τα μεσάνυχτα έως και το απόγευμα της Παρασκευής άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 47 νεκρούς, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, καθώς και 97 τραυματίες.

Ο νεότερος απολογισμός είναι σημαντικά αυξημένος σε σχέση με τις αρχικές ανακοινώσεις των λιβανικών αρχών, που έκαναν λόγο για 21 νεκρούς και 39 τραυματίες από τα πλήγματα στον νότιο και ανατολικό Λίβανο.

Από την πλευρά του Ισραήλ, αναφέρθηκε ότι τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις με τη Χεζμπολάχ πριν από την έναρξη της εκεχειρίας.

Η νέα επίθεση μετά την υποτιθέμενη εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός προκαλεί ερωτήματα για το κατά πόσο η συμφωνία θα μπορέσει να τηρηθεί, καθώς η κατάσταση στην περιοχή παραμένει εξαιρετικά εύθραυστη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ουκρανία βομβαρδίζει ρωσικές στρατιωτικές υποδομές κοντά στην Κριμαία – Βίντεο με κεντρική σιδηροδρομική γέφυρα να φλέγεται
Οι γέφυρες που καταστράφηκαν χρησιμοποιούνταν από τις ρωσικές δυνάμεις για τη μεταφορά στρατιωτικού φορτίου και τη συντήρηση στρατευμάτων κατοχής στην Κριμαία
Ουκρανία
Σκληρή απάντηση Μελόνι στον Τραμπ: «Να θυμάσαι ότι ούτε εγώ ούτε η Ιταλία παρακαλάμε» – Ακύρωσε το ταξίδι του στις ΗΠΑ ο Ταγιάνι
Ο Τραμπ ισχυρίσθηκε ότι η Μελόνι τον «ικέτευσε» να βγάλει φωτογραφία μαζί του στο περιθώριο της συνόδου της G7 στη Γαλλία - «Έκπληκτη» δηλώνει η ιταλίδα πρωθυπουργός από τα σχόλιά του αμερικανού προέδρου
Τζόρτζια Μελόνι
33
Νετανιάχου: Ο ισραηλινός στρατός θα παραμείνει στον νότιο Λίβανο, η Χεζμπολάχ θα πληρώσει βαρύ τίμημα
«Το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί επιθέσεις εναντίον των στρατιωτών μας ή του εδάφους μας και θα αναγκάσει τη Χεζμπολάχ να πληρώσει βαρύ τίμημα για αυτού τους είδους τις επιθέσεις», προειδοποίησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
WSJ: Το Πεντάγωνο ζητά επιπλέον 80 δισ. δολάρια από το Κογκρέσο για το κόστος του πολέμου με το Ιράν
Tο Πεντάγωνο εκτιμούσε ότι το κόστος του πολέμου εναντίον του Ιράν θα έφτανε περίπου 29 δισεκ. δολάρια, ένα ποσό το οποίο οι Δημοκρατικοί αμφισβητούσαν εκτιμώντας ότι είναι πολύ μικρότερο από το πραγματικό
Το αμερικανικό Πεντάγωνο