Κόσμος

Λίβανος: Ισραηλινός βομβαρδισμός μετά την ανακοίνωση της εκεχειρίας – Στους 47 οι νεκροί τις τελευταίες ώρες

Η εκεχειρία τέθηκε σε ισχύ στις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέες εντάσεις καταγράφηκαν στον Λίβανο λίγες ώρες μετά την έναρξη της εκεχειρίας με το Ισραήλ, καθώς ισραηλινός βομβαρδισμός έπληξε την περιοχή Σεζούντ στο νότιο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Παρά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες τέθηκε σε ισχύ στις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής 19.06.2026, ο Λίβανος κατήγγειλε νέο πλήγμα μετά την εφαρμογή της εκεχειρίας.

Την ίδια ώρα αναφέρθηκαν πτήσεις drones πάνω από χωριά κοντά στην πόλη της Τύρου, ενώ ακούγονταν συνεχώς πυρά πυροβολικού στην περιοχή της Ναμπατίγια.

Λίβανος: 47 οι νεκροί τις τελευταίες ώρες

Οι εξελίξεις έρχονται μετά από ένα ιδιαίτερα αιματηρό 24ωρο. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν από τα μεσάνυχτα έως και το απόγευμα της Παρασκευής άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 47 νεκρούς, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, καθώς και 97 τραυματίες.

Ο νεότερος απολογισμός είναι σημαντικά αυξημένος σε σχέση με τις αρχικές ανακοινώσεις των λιβανικών αρχών, που έκαναν λόγο για 21 νεκρούς και 39 τραυματίες από τα πλήγματα στον νότιο και ανατολικό Λίβανο.

Από την πλευρά του Ισραήλ, αναφέρθηκε ότι τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις με τη Χεζμπολάχ πριν από την έναρξη της εκεχειρίας.

Η νέα επίθεση μετά την υποτιθέμενη εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός προκαλεί ερωτήματα για το κατά πόσο η συμφωνία θα μπορέσει να τηρηθεί, καθώς η κατάσταση στην περιοχή παραμένει εξαιρετικά εύθραυστη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ισπανία υπερασπίζεται τη διαχείριση της κρίσης με τους μετανάστες στη Θέουτα – Παρέμβαση της Ελλάδας στην ΕΕ για μηχανισμό αναστολής ασύλου
Στους 75 ανέρχεται ο προσωρινός αριθμός των νεκρών - Από τους 72.000 μετανάστες που εισήλθαν στη Θέουτα, οι 70.000 έχουν ήδη επιστρέψει στο Μαρόκο, σύμφωνα με τη Μαδρίτη
Μετανάστες, Ισπανία, Θέουτα
Daily Mail: Έλληνας γιατρός στη Βρετανία σε εξάμηνη αναστολή για σεξουαλική παρενόχληση συναδέλφου
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, το πειθαρχικό συμβούλιο του GMC έκρινε ότι επέδειξε επανειλημμένα ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι σε νεότερη συνάδελφό του στο NHS - Εργάζεται πλέον σε ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη
Γιατρός