Δευτέρα, 6 Μαΐ
17oC Αθήνα

Λίβανος: Ο γιος του προέδρου της ΚΟ της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε από βομβαρδισμό του Ισραήλ

Λίβανος: Ο γιος του προέδρου της ΚΟ της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε από βομβαρδισμό του Ισραήλ

Νεκρός είναι ο γιος του Μοχάμεντ Ράαντ, προέδρου της Κοινοβουλευτικής της Χεζμπολάχ, αφού σκοτώθηκε από ισραηλινό βομβαρδισμό στο νότιο τμήμα του Λιβάνου. 

Ο γιος του Ράαντ σκοτώθηκε, μαζί με άλλα μέλη της Χεζμπολάχ σε ισραηλινό πλήγμα εναντίον σπιτιού στο χωριό Μπέιτ Γιαχούν στον Λίβανο.

Η Χεζμπολάχ δεν έχει εκφραστεί μέχρι στιγμής επισήμως για το πλήγμα. Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου μετέδωσε χθες βράδυ πως «αεροπορική επίθεση που εξαπολύθηκε από τον ισραηλινό εχθρό εναντίον σπιτιού στο Μπέιτ Γιαχούν σκότωσε τέσσερις ανθρώπους» και τραυμάτισε άλλους, χωρίς να κατονομάσει τα θύματα.

Από την 7η Οκτωβρίου, όταν η Χαμάς εξαπέλυσε την επίθεση στο Ισραήλ που έκτοτε σφυροκοπεί τη Λωρίδα της Γάζας, η περιοχή των συνόρων του Λιβάνου και του εβραϊκού κράτους έχει μετατραπεί σε θέατρο πρακτικά καθημερινών ανταλλαγών πυρών, κυρίως με τη Χεζμπολάχ, που υποστηρίζεται από το Ιράν, αλλά και με μέλη παλαιστινιακών οργανώσεων που είναι παρούσες στη λιβανέζικη επικράτεια, εγείροντας φόβους πως ο πόλεμος θα εξαπλωθεί.

Στη λιβανέζικη πλευρά των συνόρων έχουν σκοτωθεί πάνω από εκατό άνθρωποι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, κυρίως μαχητές της Χεζμπολάχ αλλά και τουλάχιστον 14 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων τριών δημοσιογράφων.

Στην ισραηλινή πλευρά γίνεται λόγος από τις αρχές για εννιά θανάτους, έξι στρατιωτικών και τριών αμάχων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις