Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Λίβερπουλ: Τρεις συλλήψεις για την έκρηξη σε αυτοκίνητο με έναν νεκρό

Λίβερπουλ: Τρεις συλλήψεις για την έκρηξη σε αυτοκίνητο με έναν νεκρό

Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας συνέλαβαν τρεις υπόπτους για την έκρηξη που σημειώθηκε σε αυτοκίνητο έξω από το Γυναικολογικό Νοσοκομείο στο Λίβερπουλ, από την οποία σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και άλλος ένας τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας άνδρας επιβάτης του αυτοκινήτου κηρύχθηκε νεκρός επί τόπου, ενώ ο οδηγός, άνδρας επίσης, τραυματίστηκε και παραμένει στο νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση.

Τρεις άνδρες -ηλικίας 29, 26 και 21 ετών- προσήχθησαν στην περιοχή Κένσινγκτον της πόλης και συνελήφθησαν βάσει του Νόμου περί Τρομοκρατίας, όπως ανέφερε σε μια ανακοίνωση η αστυνομία.

Η αστυνομία θεωρεί πως το αυτοκίνητο που ενεπλάκη στο συμβάν ήταν ένα ταξί που σταμάτησε στο νοσοκομείο λίγο πριν σημειωθεί η έκρηξη.

Η αστυνομική διευθύντρια Σιρένα Κένεντι δήλωσε πως η αστυνομία κλήθηκε έπειτα από αναφορές για έκρηξη σε αυτοκίνητο λίγο πριν από τις 13:00 σήμερα.

“Η εργασία είναι σε εξέλιξη προκειμένου να προσδιοριστεί τι συνέβη”, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης.

“Παραμένουμε ανοικτοί όσον αφορά το τι προκάλεσε την έκρηξη, όμως με δεδομένο το πώς συνέβη, η αντιτρομοκρατική ηγείται της έρευνας που υποστηρίζεται από την αστυνομία του Μερσεϊσάιντ.”

Η αστυνομία ανέφερε πως η έκρηξη δεν χαρακτηρίζεται τρομοκρατικό συμβάν σε αυτό το στάδιο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις