Κόσμος

Λιβύη: 17 νεκροί μέσα σε ένα 24ωρο

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα σε 24 ώρες στις συγκρούσεις που μαίνονται στη Βεγγάζη μεταξύ στρατιωτών και ισλαμιστών πολιτοφυλάκων που ελέγχουν την πόλη, την δεύτερη μεγαλύτερη στη Λιβύη, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο νοσοκομειακές πηγές.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Ιατρικό Κέντρο της Βεγγάζης ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας μεταφέρθηκαν εκεί 5 πτώματα, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους 17 νεκρούς από χθες το πρωί. Το νοσοκομείο δεν έχει διευκρινίσει εάν πρόκειται για στρατιώτες ή πολίτες.

Ένοπλοι πολίτες έχουν ταχθεί στο πλευρό των δυνάμεων του απότακτου στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ οι οποίες εξαπέλυσαν μία νέα επίθεση προσπαθώντας να ανακαταλάβουν την πόλη της Βεγγάζης, που είχε περιέλθει τον Ιούλιο στον έλεγχο των ισλαμιστών παραστρατιωτικών, περιλαμβανομένων των τζιχαντιστών της Άνσαρ Ασαρία.

Χθες οι δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ, τους οποίους υποστηρίζει ο στρατός, ανακοίνωσαν ότι πήραν τον έλεγχο του αρχηγείου της «Ταξιαρχίας της 17ης Φεβρουαρίου», που βρίσκεται στα ανατολικά περίχωρα της πόλης.

Σήμερα μια στρατιωτική πηγή είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις έπρεπε επομένως να αποσυρθούν από αυτήν την παλιά στρατιωτική βάση που βρέθηκε στο στόχαστρο των ισλαμιστών μαχητών.

Η επίθεση ενός επίδοξου βομβιστή-καμικάζι εναντίον ενός σημείου ελέγχου απετράπη την τελευταία στιγμή, προσέθεσε η πηγή αυτή.

«Ο οδηγός του αυτοκινήτου σκοτώθηκε προτού ανατινάξει το αυτοκίνητό του που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά».
Πολλές εκρήξεις και ριπές όπλων αντηχούσαν σε πολλές συνοικίες της Βεγγάζης, σύμφωνα με απεσταλμένους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κρεμλίνο για τους S-400: Πρόκειται για πολύ ευαίσθητο ζήτημα, είμαστε σε επαφή με την Τουρκία
Ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε επίσης πως το Κρεμλίνο θεωρεί ότι η Ουκρανία δεν επιθυμεί συνομιλίες αυτήν την στιγμή και για τον λόγο αυτόν η Μόσχα συνεχίζει τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας
Κρεμλίνο
Εικόνες αποκάλυψης στη Γαλλία: Ο ποταμός Λίγηρας στέγνωσε από τον ιστορικό καύσωνα
O Λίγηρας, μήκους περίπου 1.000 χιλιομέτρων, αποτελεί τον μεγαλύτερο ποταμό της Γαλλίας, ωστόσο οι παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες και η έλλειψη βροχοπτώσεων έχουν αλλάξει δραματικά την εικόνα του
Λίγηρας