Κόσμος

Λιβύη: 8000 άτομα έχουν εκτοπιστεί από την Τρίπολη εξαιτίας των εμφύλιων συγκρούσεων

Τουλάχιστον 8.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τις μάχες στα περίχωρα της Τρίπολης στη Λιβύη.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μάλιστα σύμφωνα με τον ΟΗΕ οι μισοί από αυτούς εκτοπίστηκαν από τις μάχες κοντά στην πρωτεύουσα στη Λιβύη τις τελευταίες δυο ημέρες.  «Οι εκτοπισμοί από τις ζώνες που πλήττονται από τις συγκρούσεις στα περίχωρα της Τρίπολης εξακολουθούν να πολλαπλασιάζονται», δήλωσε στους δημοσιογράφους εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, ο Ρεάλ Λεμπλάνκ.

Ακόμη είπε πως «πολλές οικογένειες παραμένουν αποκλεισμένες στο εσωτερικό ζωνών που επλήγησαν από τη σύγκρουση», ενώ ο ΟΗΕ φοβάται για την ασφάλειά τους καθώς και για το γεγονός πως τα τρόφιμα εξαντλούνται.

Ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, ο ισχυρός άνδρας στην ανατολική Λιβύη, ξεκίνησε στις 4 Απριλίου επίθεση για την κατάληψη της Τρίπολης, έδρας της αναγνωρισμένης από τη διεθνή κοινότητα Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της οποίας ηγείται ο Φάγεζ αλ-Σάρατζ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο στρατάρχης Χάφταρ μαζί με τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό, που δεν αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα, έχει στόχο να επεκτείνει την κυριαρχία του στο δυτικό τμήμα της πετρελαϊκής χώρας , έχοντας ήδη υπό τον έλεγχό του το ανατολικό και το νότιο τμήμα της.

Η σύγκρουση αυτή έχει επιφέρει τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 300 σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι μάχη πλησιάζουν στην καρδιά της πρωτεύουσας στη Λιβύη, της Τρίπολης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Κόμμα του Λαού των Κατσαρίδων αποκτά εκατομμύρια υποστηρικτές στην Ινδία - Στο Νέο Δελχί ο ηγέτης του
Το Κόμμα του Λαού των Κατσαρίδων αντλεί έμπνευση από τα χαρακτηριστικά του εντόμου: πεισματάρικο, αντιπαθές και άτρωτο και δημιουργήθηκε από αντίδραση στα περιφρονητικά για την ινδική νεολαία σχόλια
Οι δημιουργοί του κόμματος της
Τζέιμς Χάντι: Βίντεο ντοκουμέντο μετά τη δολοφονία του – Ο δράστης ατάραχος οδηγεί τους αστυνομικούς στον νεκρό ηθοποιό
Ο ηθοποιός εντοπίστηκε μαχαιρωμένος στην αυλή του σπιτιού του στο Λος Άντζελες, τον δολοφόνησε ο γιος της συντρόφου του - «Μόλις σκότωσα τον άνθρωπο της αμαρτίας»
Τζέιμς Χάντι