Τετάρτη, 29 Μαΐ
19oC Αθήνα

Λιβύη: Επίθεση με ρουκέτες σε ξενοδοχείο κοντά στο κέντρο της Τρίπολης

Λιβύη: Επίθεση με ρουκέτες σε ξενοδοχείο κοντά στο κέντρο της Τρίπολης

Η κατάσταση στη Λιβύη έχει ξεφύγει για τα καλά. Ένα πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο της Τρίπολης δέχτηκε επίθεση με ρουκέτες μέσα στο οποίο ήταν βουλευτές αντίθετοι προς τον Χαφτάρ.

Ένα πολυτελές ξενοδοχείο της Τρίπολης το πρωί της Παρασκευής δέχτηκε επίθεση με ρουκέτες με την κατάσταση στη Λιβύη να γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη.

Την επίθεση η διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Εθνότητας (ΚΕΕ) επέρριψε την ευθύνη στον αυτοαποκαλούμενο Λιβυκό Εθνικό Στρατό (ΛΕΣ) του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, του ισχυρού άνδρα της Κυρηναϊκής, οι δυνάμεις του οποίου διεξάγουν από τις αρχές Απριλίου επιχείρηση ευρείας κλίμακας για να καταλάβουν την πρωτεύουσα της Λιβύης.

Το υπουργείο Εσωτερικών μεταφόρτωσε σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από δωμάτιο του ξενοδοχείου Rixos που έχει υποστεί ζημιές. Στο ξενοδοχείο βρισκόταν σε εξέλιξη συνάντηση βουλευτών που εναντιώνονται στον Χάφταρ. Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Χάφταρ διέταξε τα στρατεύματά του να κυριεύσουν την πρωτεύουσα, έδρα της ΚΕΕ, την 4η Απριλίου. Ωστόσο οι δυνάμεις του δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τις αμυντικές θέσεις των παραστρατιωτικών που δηλώνουν πίστη στην ΕΕ και η κατάσταση στα μέτωπα έχει περιέλθει πρακτικά σε αδιέξοδο εδώ κι εβδομάδες.

Οι μάχες εκτυλίσσονται κυρίως σε νότια προάστια της πρωτεύουσα της Λιβύης. Το ξενοδοχείο που επλήγη όμως βρίσκεται πολύ πιο κοντά στο κέντρο της Τρίπολης, σε μικρή απόσταση από το συγκρότημα που αποτελούσε άλλοτε κατοικία του Μουάμαρ Καντάφι, το καθεστώς του οποίου ανατράπηκε το 2011.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις