Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Λιβύη: Να σταματήσει κάθε ξένη ανάμειξη ζήτησε ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη χώρα

Λιβύη: Να σταματήσει κάθε ξένη ανάμειξη ζήτησε ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη χώρα
photo αρχείο Reuters

Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Λιβύη Γάσαν Σαλάμε δήλωσε πως η Λιβύη «έχει ανάγκη να σταματήσει κάθε ξένη ανάμιξη».

Ο Σαλάμε παραχώρησε συνέντευξη στο Γαλλικό Πρακτορείο σήμερα, παραμονή της διεθνούς διάσκεψης που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο για να επιχειρηθεί να μπει ένα τέλος στη σύγκρουση στη Λιβύη.

«Κάθε ξένη ανάμιξη μπορεί να έχει βραχυπρόθεσμα κάποιο αποτέλεσμα ασπιρίνης», δήλωσε ο Σαλάμε, αναφορικά με την κατάπαυση του πυρός που τέθηκε σε ισχύ από την Κυριακή στη Λιβύη, μετά από πρωτοβουλία της Ρωσίας και της Τουρκίας.

«Όμως η Λιβύη έχει ανάγκη να σταματήσει κάθε ξένη ανάμιξη. Αυτός είναι ένας από τους στόχους αυτής της διάσκεψης» στο Βερολίνο, όπου θα γίνουν προσπάθειες κυρίως για να «σταθεροποιήσουν την κατάπαυση του πυρός».

«Επειδή σήμερα έχουμε απλώς μια εκεχειρία», εξήγησε ο Σαλάμε. «Θέλουμε να την μετατρέψουμε σε μια αληθινή κατάπαυση του πυρός με παρατηρητές, διαχωρισμό (σ.σ.: των δύο αντίπαλων στρατοπέδων), αναδιάταξη των βαρέων όπλων (έξω από τις αστικές ζώνες). Πρέπει αυτή η εκεχειρία να αντέξει», τόνισε

Φάγεζ αλ Σάρατζ και Χαλιφά Χάφταρ θα δώσουν το παρών στο Βερολίνο όμως ο Σαλάμε «δεν πιστεύει» ότι μπορεί να συνάψουν κάποια συμφωνία στη διάρκεια της διάσκεψης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις