Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Λιβύη: Τουλάχιστον 891 κτίρια καταστράφηκαν ολοσχερώς στην πόλη Ντέρνα από την κακοκαιρία

Λιβύη: Τουλάχιστον 891 κτίρια καταστράφηκαν ολοσχερώς στην πόλη Ντέρνα από την κακοκαιρία

Οι πλημμύρες από την κακοκαιρία Daniel στη Λιβύη κατέστρεψαν ολοσχερώς τουλάχιστον 891 κτίρια στην πόλη Ντέρνα, όπως μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, επικαλούμενο στοιχεία από ομάδα την οποία διόρισε η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας.

Επιπλέον 211 κτίρια υπέστησαν μερική καταστροφή από το σφοδρότατο χτύπημα της κακοκαιρίας Daniel στη Λιβύη, ενώ 398 άλλα έχουν βυθιστεί στη λάσπη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο τραγικός απολογισμός

Από την άλλη, ο αριθμός των θυμάτων ανεβαίνει συνέχεια και δείχνει το μέγεθος της ασύλληπτης τραγωδίας.

Ο αριθμός των νεκρών έχει ανέβει στους 11.300 και το τελικό τραγικό νούμερο θα είναι πρωτοφανές, καθώς στους 10.100 υπολογίζονται οι αγνοούμενοι στην πόλη Ντέρνα της ανατολικής Λιβύης, που χτυπήθηκε πριν από περίπου μια εβδομάδα από τεράστιες πλημμύρες που έφερε η κακοκαιρία Daniel.

«Σύμφωνα με τη λιβυκή Ερυθρά Ημισέληνο, οι πλημμύρες αυτές χωρίς προηγούμενο στοίχισαν τη ζωή σε περίπου 11.300 ανθρώπους και άλλοι 10.100 αγνοούνται μόνο στην πόλη Ντέρνα, ανέφερε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) των Ηνωμένων Εθνών σε ενημέρωσή του για την κατάσταση το βράδυ του Σαββάτου.

Οι πλημμύρες στοίχισαν εξάλλου τη ζωή σε τουλάχιστον 170 ανθρώπους σε άλλες τοποθεσίες στην ανατολική Λιβύη, κατά τους αριθμούς του OCHA.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις