Κόσμος

Λιβυκό στρατιωτικό σκάφος άνοιξε πυρ κατά ιταλικού αλιευτικού – Τραυματίστηκε ο καπετάνιος

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Καπετάνιος ιταλικού αλιευτικού τραυματίσθηκε σήμερα από λιβυκά πυρά, στα νότια της Σικελίας. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στρατιωτικό σκάφος της Τρίπολης άνοιξε πυρ κατά του ιταλικού αλιευτικού Αλιζέο, (το οποίο είχε σαλπάρει από την πόλη Ματζάρα Ντελ Βάλο της Σικελίας) τραυματίζοντας τον καπετάνιο του, Τζουζέπε Τζακαλόνε.

Παράλληλα, σύμφωνα με ιταλικές πηγές, ριπές μυδραλιοβόλου προκάλεσαν ζημιές και σε άλλα δυο ιταλικά αλιευτικά σκάφη. Το λιβυκό ναυτικό, από την μεριά του, έκανε γνωστό ότι άνδρες του πυροβόλησαν στον αέρα, αλλά όχι κατά των σκαφών και του πληρώματός τους.

Το συμβάν δεν είναι μεμονωμένο και σχετίζεται με την διαφορετική ερμηνεία των Ιταλών ψαράδων και των αρχών της Τρίπολης, σε σχέση με το πού τελειώνουν τα διεθνή χωρικά ύδατα και που αρχίζουν εκείνα της Λιβύης.

Στην συγκεκριμένη περιοχή εστάλη πριν λίγο η ιταλική φρεγάτα Λιμπέτσιο και ο Ιταλός υπουργός άμυνας, Λορέντσο Γκουερίνι, ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη της όλης κατάστασης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκάνδαλο AI στην Ιταλία: Πολιτικός αντίπαλος της Μελόνι «έγδυσε» ψηφιακά γυναίκα βουλευτή
Ο πρώην στρατηγός Ρομπέρτο Βανάτσι που βρίσκεται πίσω από το κόμμμα Futuro Nazionale, κατηγορείται για «χυδαία» και προσβλητική συμπεριφορά - Δημοσίευσε πρόσφατα το μανιφέστο του όπου τάσσεται υπέρ της «μεσογειακής πατριαρχίας»
Ματίλντε Σιρακούζανο
Χιλιάδες Ισπανοί διαδηλώνουν για τη στεγαστική κρίση - Κατασκήνωσαν για ακόμη ένα βράδυ σε πλατεία της Μαδρίτης
Η έξωση της 87χρονης Μαρικάρμεν Αμπασκάλ, από το διαμέρισμα όπου ζούσε επί σχεδόν 70 χρόνια μετά από αύξηση 275% στο ενοίκιο, πυροδότησε ακόμα εντονότερες αντιδράσεις
μαδριτη
Εξετάζουν ιρανικό ή ρωσικό «δάκτυλο» πίσω από τη σχεδιαζόμενη επίθεση στην αμερικανική αεροπορική βάση Φέρφορντ στη Βρετανία
Για την υπόθεση συνελήφθησαν πέντε άνδρες κατηγορούμενοι για τρομοκρατία και ανακρίνονται - Μία αγρότισσα, κάτοικος της περιοχής, έτυχε να πέσει πάνω τους, ενώ επέστρεφε αργά στο σπίτι της
Η αεροπορική βάση RAF Φέρφορντ των ΗΠΑ, στο Γκλόστερσιρ της νοτιοδυτικής Αγγλίας