Σάββατο, 13 Απρ.
19oC Αθήνα

Λογόκριναν ταινία του Ιντιάνα Τζόουνς στην Βρετανία

Λογόκριναν ταινία του Ιντιάνα Τζόουνς στην Βρετανία

Θαυμαστές της κινηματογραφικής σειράς ταινιών Ιντιάνα Τζόουνς εξέφρασαν την οργή τους, όταν το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4 μετέδωσε μία λογοκριμένη εκδοχή του Raiders Of The Lost Ark (Οι κυνηγοί της χαμένης κιβωτού) το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η κλασική ταινία του 1981 προβλήθηκε πριν από τις 9 μ.μ. ώρα έναρξης μετάδοσης προγραμμάτων κατάλληλων για ενήλικες, στις 3 Ιανουαρίου και παρουσιάστηκε μετά από επεξεργασία και απαλοιφή εμβληματικών σκηνών.

Μεταξύ των σκηνών που δεν προβλήθηκαν στην τροποποιημένη έκδοση ήταν η σκηνή με μια ομάδα ναζί κακοποιών των οποίων τα πρόσωπα λιώνουν μετά το άνοιγμα της Χαμένης Κιβωτού και άλλων που απεικονίζουν αιματηρούς τραυματισμούς με παραστατικότητα.

Οι θαυμαστές έσπευσαν με σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να εκφράσουν την απογοήτευσή τους για την εκδοχή που παρακολούθησαν.

«Ποιο είναι το νόημα να προβάλλεται μία ταινία λογοκριμένη;» έγραψε ένας χρήστης στο Twitter.

«Αυτό είναι, δεν βλέπω άλλο» έγραψε ένας άλλος χρήστης.

«Αν σκοπεύετε να μην προβάλλετε ένα φιλμ ολόκληρο, γιατί δεν το προγραμματίζετε σε ώρα που δεν χρειάζεται να λογοκρίνεται;» σχολίασε άλλος χρήστης.

Ο Χάρισον Φορντ την περασμένη χρονιά επιβεβαίωσε ότι θα επαναλάβει τον ρόλο τού Ιντιάνα Τζόουνς σε πέμπτη ταινία της κινηματογραφικής σειράς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις