Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Λονδίνο: Αποκλείστηκε η πρεσβεία των ΗΠΑ

Λονδίνο: Αποκλείστηκε η πρεσβεία των ΗΠΑ

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τετάρτης (22.02.2023) στο Λονδίνο, με την Σκότλαντ Γιαρντ να αποκλείει την περιοχή που βρίσκεται η πρεσβεία των ΗΠΑ και να εκκενώνει το κτίριο. 

Πληροφορίες σε βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι αρχικά χτύπησε ο συναγερμός της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι βρετανικές Αρχές και να ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο ασφαλείας. Οι Αρχές ζήτησαν από τους εργαζόμενους της πρεσβείας να απομακρυνθούν από τα παράθυρα και να σταθούν στο εσωτερικό των τοίχων του κτιρίου και στη συνέχεια να το εκκενώσουν. 

Κόσμος που βρίσκονταν κοντά στο κτίριο της πρεσβείας των ΗΠΑ δήλωσε στην SUN ότι άμεσα κατέφθασαν οπλισμένοι αστυνομικοί και ειδικά σκυλιά για να ερευνήσουν τον χώρο. 

Κάποιοι που βρίσκονταν στο εσωτερικό της πρεσβείας ανέβασαν φωτογραφίες καθώς περίμεναν να βγουν από το κτήριο. 

Δείτε εικόνα: 

Σημειώνεται ότι λίγο αργότερα οι βρετανικές Αρχές έκαναν λόγο για… λάθος συναγερμό και το περιστατικό έληξε, ενώ οι δυνάμεις της πλέον έχουν αποχωρήσει από το σημείο.  

Η αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο σε ανάρτησής της στα social media αναφέρει πως η λειτουργία της έχει πλέον αποκατασταθεί. 

Με πληροφορίες από SUN και Daily Mail 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις