Κόσμος

Λονδίνο: Αυτός είναι ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στη Γέφυρα

Ο 28χρονος Ουσμάν Καν είναι ο δράστης της τρομοκρατικής - σύμφωνα με τις αρχές - επίθεσης που σημειώθηκε χθες στη Γέφυρα του Λονδίνου, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία που ταυτοποίησε τον άνδρα που σκότωσε με μαχαίρι δύο ανθρώπους και τραυμάτισε τρεις, πριν πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο είχε καταδικαστεί για “αδίκημα σχετιζόμενο με ισλαμική τρομοκρατία”, ανέφεραν οι “Times”. Αποφυλακίστηκε περίπου πριν από ένα χρόνο και φορούσε ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

Το Associated Press, επικαλούμενο μια πηγή ασφαλείας τόνισε ο δράστης συνδεόταν με “ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις”.

Λονδίνο – Μπόρις Τζόνσον: “Κατάλληλες ποινές για επικίνδυνους εγκληματίες”

Με αφορμή το δημοσίευμα των “Times” ότι ο δράστης της αιματηρής επίθεσης με μαχαίρι στη Γέφυρα του Λονδίνου είχε αφεθεί ελεύθερος υπό όρους, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως είναι σημαντικό να εκτελούνται οι ποινές που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

“Είναι λάθος να επιτρέψουμε σε σοβαρούς και βίαιους εγκληματίες να αποφυλακίζονται πρόωρα και είναι πολύ σημαντικό να αποβάλουμε αυτή τη συνήθεια και να επιβάλουμε τις κατάλληλες ποινές σε επικίνδυνους εγκληματίες, ειδικά σε τρομοκράτες”, τόνισε ο Τζόνσον, πριν ξεκινήσει η έκτακτη συνεδρίαση της ομάδας “Cobra” για επείγουσες υποθέσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – «Σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις
Οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο μπλοκ καλύπτουν ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά έως την εθνικιστική Δεξιά, γεγονός που καθιστά τις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα σύνθετες
Ισραήλ
Μερτς: Οι μουσουλμάνοι που δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη μας για το Ολοκαύτωμα να φύγουν από τη Γερμανία
Ο Μερτς επανέλαβε δήλωση του Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ το 1985 ότι «οι νέοι δεν φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν τότε, φέρουν όμως ευθύνη για το πώς αυτά θα αποτυπωθούν στην Ιστορία»
Ο Γερμανός καγκελάριος, Friedrich Merz
Πρόκληση Φιντάν από τα Κατεχόμενα: Μόνη λύση δύο κράτη στο νησί – Παράνομη η επίσκεψη λέει η Λευκωσία
«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, που προστίθεται στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία»
Χακάν Φιντάν
Telegraph: Η «μυστική» επιστολή του Χαμενεΐ στον Πούτιν που ζητά από τη Μόσχα προηγμένα συστήματα αεράμυνας στην Τεχεράνη
Ο Ιρανός γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας εξήγησε ότι το έργο στοχεύει να βοηθήσει την Τεχεράνη «να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις φυσικού αερίου, διευκολύνοντας παράλληλα την πώληση ρωσικού φυσικού αερίου σε γειτονικές χώρες»
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συναντά τον επικεφαλής του ιρανικού Συμβουλίου Ασφαλείας Μοχσέν Ρεζάι στη Μόσχα