Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη – Το χρονικό και το προφίλ των μακελάρηδων! Ένας Έλληνας τραυματίστηκε

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη – Το χρονικό και το προφίλ των μακελάρηδων! Ένας Έλληνας τραυματίστηκε

– Τις πληγές της μετράει η Μεγάλη Βρετανία μετά από το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα της 3ης Ιουνίου
– Οι τζιχαντιστές του ISIS υποστηρίζουν πως βρίσκονται πίσω από το μακελειό
– Τρεις δράστες έπεσαν με ένα βαν πάνω στον κόσμο στην Γέφυρα του Λονδίνου και στην συνέχεια μαχαίρωσαν όποιον βρήκαν μπροστά τους
– Τους κάρφωναν το μαχαίρι στο λαιμό φωνάζοντας: “Αυτό είναι για τον Αλλάχ”
– Ένας Έλληνας ανάμεσα στους τραυματιες
– Η αστυνομία χρειάστηκε μόλις 8 λεπτά για να τους γαζώσει με σφαίρες – Με 50 σφαίρες 8 αστυνομικοί τους εκτέλεσαν
– Τουλάχιστον 7 άνθρωποι πέθαναν και 48 τραυματίστηκαν από την φρικιαστική επίθεση
– Υπάρχουν μαρτυρίες που θέλουν πολίτες να είχαν προειδοποιήσει για τους μακελάρηδες – Τα προφίλ τους
ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Μέσα σε λιγότερο από δυο εβδομάδες η Μεγάλη Βρετανία γίνεται και πάλι στόχος τρομοκρατών… Τρεις άνδρες κατάφεραν να σπείρουν τον θάνατο στην Γέφυρα του Λονδίνου και στην Αγορά του Μπόροου και το φάντασμα της τρομοκρατίας ξανακάλυψε την Ευρώπη…

Τουλάχιστον εφτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 48 τραυματίστηκαν. Και όλα αυτά λίγες μέρες πριν από τις κρίσιμες βρετανικές εκλογές. Η Τερέζα Μέι ξεκαθάρισε: “αρκετά με την τρομοκρατία! Κανονικά θα γίνουν οι εκλογές”.

Την ευθύνη για το νέο μακελειό, όπως είχε κάνει για την επίθεση στο Γουέστμίνστερ όπως και στο Μάντσεστερ, πριν από δυο εβδομάδες, ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Και πάλι μέσω του προπαγαδιστικού τους μέσου (Amaq) όπου αναφέρουν ότι ομάδα εκτελεστών τους έφερε σε πέρας την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (03.06.2017) στο Λονδίνο.

Στο μεταξύ ενός λεπτού σιγή θα τηρηθεί σε όλα τα κυβερνητικά κτίρια στη Βρετανία στη μνήμη των θυμάτων όπως έγινε γνωστό από το γραφείο τύπου της βρετανικής κυβέρνησης.

«Η Βρετανία θα τηρήσει ενός λεπτού σιγή την Τρίτη 6 Ιουνίου του 2017 στις 11 το πρωί (τοπική ώρα) στη μνήμη εκείνων που σκοτώθηκαν και όλων όσων οι ζωές επηρεάστηκαν από τις επιθέσεις στο Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου» σημειώνεται στο δελτίο τύπου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες στα κτίρια Ουάιτχολ έως το βράδυ της Τρίτης.

Οι αστυνομικοί ξεκλινησαν σχεδόν ακαριαία τις εφόδους σε διαμερίσματα του Λονδίνου ενώ έχουν συλληφθεί 19 άνθρωποι που φέρονται να εμπλέκονται στην τρομοκρατική επίθεση. Το πρωί της Κυριακής έγινε έφοδος της αστυνομίας σε συγκρότημα διαμερισμάτων στο προάστιο Μπάρκινγκ του νότιου Λονδίνου. Το απόγευμα της ίδια μέρας η αστυνομία έκανε έφοδο σε κτίριο στο Ιστ Χαμ, όπως μετέδωσε φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Reuters.

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία έκανε έφοδο και στην περιοχή Μπίλερικεϊ, στην κομητεία του Εσεξ, βορειοδυτικά του Λονδίνου.

Ένας Έλληνας ανάμεσα στους τραυματίες

Ένας Έλληνας βρίσκεται μεταξύ των τραυματιών της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο. Την είδηση έδωσε στη δημοσιότητα μέσω του λογαριασμού της στο Facebook η ελληνική πρεσβεία στην βρετανική πρωτεύουσα.

“Οι Βρετανικές αρχές μας ενημέρωσαν ότι ένας Έλληνας βρίσκεται μεταξύ των τραυματιών της επίθεσης. Νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση. Η Ελληνική Πρεσβεία βρίσκεται σε επικοινωνία μαζί του” αναφέρει η ανακοίνωση.

Είχα προειδοποιήσει την αστυνομία

Σοκαριστική είναι η καταγγελία μίας μητέρας από την Ιταλία, η οποία έμενε κοντά με τον έναν εκ των τρομοκρατών. Η Erica Gasparri, αναφέρει ότι ο δράστης γνωστός στην γειτονιά ως “Abs” πλησίαζε παιδάκια για να τα βάλει στο… δρόμο του Αλλάχ όπως έλεγε. 

Το παιδί της, πήγε και της είπε: “μαμά θέλω να γίνω μουσουλμάνος”. Εκείνη τον ρώτησε ποιος του είπε κάτι τέτοιο και το παιδί απάντησε: πως είναι ένας “Πακιστανός” ο οποίος τους έλεγε στο πάρκο: “Είμαι έτοιμος να κάνω ό, τι χρειάζεται στο όνομα του Αλλάχ. Είμαι έτοιμος στο όνομα του Αλλάχ ακόμα και να σκοτώσω την μάνα μου”.

“Πήρα τέσσερις φωτογραφίες του και τις έδωσα στην αστυνομία. Ενημέρωσαν αμέσως την Scotland Yard όταν ήμουν εκεί. Ήταν πολύ προβληματισμένοι. Μου είπαν να διαγράψω τις φωτογραφίες για τη δική μου ασφάλεια όπως και έκανα. Αυτό ήταν πριν από δύο χρόνια. Κανείς δεν ήρθε σε μένα. Εάν το έκαναν αυτό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η επίθεση και οι ζωές θα μπορούσαν να σωθούν” είπε.

Ψύχραιμοι έκαναν την βόλτα τους αφού θέρισαν ανθρώπινες ζωές

Ένα video ντοκουμέντο φέρνει στο φως η Express και δείχνει τους δράστες να περπατούν απόλυτα ψύχραιμοι στο Μπόροου Μάρκετ, λίγα μέτρα από τη Γέφυρα του Λονδίνου καθώς έχουν θέσει σε πλήρη εφαρμογή το αιματηρό τους σχέδιο. Περπατούν σε έναν δρόμο που λίγα λεπτά νωρίτερα ήταν γεμάτος κόσμο που διασκέδαζε αλλά πλέον έχει ερημώσει, αφού οι πολίτες έχουν τρέξει να βρουν καταφύγιο σε παμπ, εστιατόρια και όπου αλλού μπορούσαν για να σωθούν.

Λονδίνο: Έλληνας τραυματίας μέσα στην παμπ του τρόμου! “Έχω ματώσει”

Ένας από εκείνους που έτρεξαν να σωθούν, με το κινητό του καταγράψει τις ψύχραιμες κινήσεις των τριών δραστών. Ο ένας φορά μια παλιά εμφάνιση της Άρσεναλ, ένας άλλος μια μπλούζα με ρίγες και ο τρίτος ένα σκούρο φούτερ με κουκούλα.

Αντί – ισλαμικές οι εκλογές

Από τζαμί στο Λονδίνο φαίνεται πως είχε “αποβληθεί” ο ένας εκ των τριών μακελάρηδων, ο οποίος φώναξε ότι είναι αντι – ισλαμικό το να ψηφίζεις στις εκλογές. Το περιστατικό συνέβη πριν δυο χρόνια και το αποκαλύπτει η Daily Mail. Ο μακελάρης πήγαινε στο συγκεκριμένο τζαμί μόνο για λίγους μήνες.

Λονδίνο – Σοκαριστική μαρτυρία: “Ο γιος μου έχει μία τεράστια ουλή από το στομάχι μέχρι την πλάτη”

Τότε, ο μακελάρης είχε μακριά μαλλιά ενώ φαίνεται πως δεν γνώριζε πολλά για το Ισλάμ, αν και ήταν ιδιαίτερα φανατισμένος. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, οι Αρχές έχουν ταυτοποιήσει τους δράστες, ωστόσο δεν τα έχουν δώσει ακόμη στη δημοσιότητα. Ο ένας από αυτούς, μάλιστα, φέρεται να είναι παντρεμένος με παιδιά ενώ όλοι κάνουν λόγο για άνθρωπο χαμηλών τόνων.

Μέσα σε 8 λεπτά “έφαγαν” 50 σφαίρες

Η αντίδραση της αστυνομίας του Λονδίνου ήταν άμεση και αποτελεσματική, αφού και οι τρεις δράστες εξουδετερώθηκαν, ωστόσο είχαν προλάβει να “πληγώσουν” και πάλι την Αγγλία… Μέσα σε 8 λεπτά, οχτώ αστυνομικοί γάζωσαν τους μακελάρηδες που έπεσαν νεκροί. Περίπου 50 σφαίρες καρφώθηκαν στα κορμιά των δραστών που λίγα λεπτά πριν είχαν σκορπίσει τον θάνατο. 

Το χρονικό του μακελειού

 Περίπου στις 22:00 ώρα Λονδίνου (00:00 Ελλάδας) και ενώ στην περιοχή της Γέφυρας του Λονδίνου βρίσκονταν εκατοντάδες άνθρωποι, ένα λευκό βαν, ανέπτυξε ταχύτητα, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και παρέσυρε τουλάχιστον 20 πεζούς!

Λονδίνο: Σοκάρουν οι αυτόπτες μάρτυρες! “Πήδηξε από το βαν και άρχισε να μαχαιρώνει

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ανταποκρίθηκε σε δυο περιστατικά, πρώτα στη Γέφυρα του Λονδίνου και μετά στο Μπόροου Μάρκετ, εκεί όπου σημειώθηκαν οι επιθέσεις με τα μαχαίρια και υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών ενώ υπήρξε και τρίτο περιστατικό στο Βόξολ, το οποίο όμως ΔΕΝ συνδέεται με τα δυο πρώτα! Σύμφωνα με τη Daily Mail, πέντε άνδρες, “μεσογειακής καταγωγής” που φώναζαν “αυτό είναι για τον Αλλάχ”, αφού έριξαν το βαν σε 20 πεζούς σκοτώνοντας επτά ανθρώπους, άρχισαν να μαχαιρώνουν πολίτες. Κρατούσαν στα χέρια τους κυνηγητικά μαχαίρια και επιτίθονταν σε όποιον έβρισκαν μπροστά στους στην περιοχή Μπόροου Μάρκετ!

Το Λονδίνο έγινε και πάλι η πρωτεύουσα του τρόμου και η Ευρώπη θρηνεί για τους νεκρούς της.

Τα δραματικά λεπτά του πανικού σε ένα μπαρ! “Πέστε κάτω!”

Φωτογραφία twitter

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε