Κόσμος

Λονδίνο: «Δεν ήταν τρομοκρατική ενέργεια» το περιστατικό στην πύλη της Downing Street

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δεν αντιμετωπίζει ως «τρομοκρατική ενέργεια» από την αστυνομία του Λονδίνου το περιστατικό με το αυτοκίνητο που προσέκρουσε το απόγευμα στη σιδερένια πύλη της Ντάουνινγκ Στριτ, όπου βρίσκεται η πρωθυπουργική κατοικία.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 16:20 (τοπική ώρα, 18:20 ώρα Ελλάδος). Η αστυνομία απέκλεισε προσωρινά το σημείο και συνέλαβε έναν άνδρα για επικίνδυνη οδήγηση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ενώ συνεχίζεται η έρευνα της αστυνομίας για την εξακρίβωση των αιτίων του ατυχήματος.

Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ βρισκόταν στην Ντάουνινγκ Στριτ όταν συνέβη το περιστατικό, σύμφωνα με το BBC.

Σε βίντεο που μετέδωσαν βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα καταγράφεται η στιγμή που το ασημί αυτοκίνητο κατευθύνεται με μικρή ταχύτητα στα κάγκελα της πύλης, στην οποία προσέκρουσε αφού ανέβηκε στο πεζοδρόμιο. Η πρόσκρουση δεν ήταν σφοδρή και η σιδερένια πύλη δεν υπέστη σημαντική φθορά.

«Άκουσα έναν κρότο και είδα αστυνομικούς που κρατούσαν όπλα ηλεκτρικής εκκένωσης (taser) να φωνάζουν σε έναν άνδρα», αφηγήθηκε στο πρακτορείο PA ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Σάιμον Πάρι.

Ένας άλλος περαστικός, ο 36χρονος Ντιν Πάρκερ είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι ο οδηγός δεν είχε αναπτύξει ταχύτητα και δεν φαινόταν ότι ήθελε να γκρεμίσει την πύλη.

Η σιδερένια πύλη, που εμποδίζει την πρόσβαση στον δρόμο όπου βρίσκεται το γραφείο και η κατοικία του πρωθυπουργού, τοποθετήθηκε το 1989 για λόγους ασφαλείας. Μέχρι τότε, οι περαστικοί μπορούσαν να πλησιάσουν την πρωθυπουργική κατοικία στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βασιλιάς Κάρολος: Σχέδια για την κηδεία 200 εκατ. δολαρίων και τη διαδοχή του – Δημοσίευμα υποστηρίζει ότι έχει «μήνες ζωής»
Ο Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο στις αρχές του 2024 και συνεχίζει να υποβάλλεται σε θεραπεία - Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ο 77χρονος μονάρχης έχει εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα εμφανώς καταβεβλημένος
Ο Βασιλιάς Κάρολος
Πυροβολισμοί σε σχολείο στις Φιλιππίνες με 3 νεκρούς, ανάμεσά τους και ο 16χρονος δράστης - Βίντεο με παιδιά να τρέχουν πανικόβλητα
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά ο ακριβής αριθμός και η κατάσταση των τραυματιών, ούτε οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί
Τα παιδιά στο σχολείο στις Φιλιππίνες
Ανακαλύφθηκε χειρόγραφο της «Οδύσσειας» 1.700 ετών ανάμεσα σε σελίδες βιβλίου στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης
Το περιεχόμενό του προέρχεται από τη 12η ραψωδία και συγκεκριμένα από τη γνωστή σκηνή όπου οι πεινασμένοι σύντροφοι του Οδυσσέα καταβροχθίζουν τα ιερά βόδια του θεού Απόλλωνα
οδύσσεια 5