Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Λονδίνο: Έφτασαν τους 30 οι νεκροί – “Μην περιμένετε επιζώντες”

Φωτογραφία REUTERS
Φωτογραφία REUTERS

Κάθε μέρα και ένας νέος μεγαλύτερος απολογισμός. Την πρώτη μέρα ήταν 12. Την επόμενη 17. Και σήμερα, οι νεκροί από τη φωτιά στον Πύργο Grenfell στο δυτικό Λονδίνο έφτασαν τους 30. Και αυτός δεν είναι ο τελευταίος, ο οριστικός απολογισμός. Αυτός, θα είναι πολύ μεγαλύτερος.

Τον νεότερο απολογισμό της φονικής πυρκαγιάς έδωσε στη δημοσιότητα ο διοικητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Στιβ Κάντι. «Ξέρουμε ότι τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχουν πεθάνει» είπε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης το μεσημέρι της Παρασκευής (16.06.2017).

Ένας από τους νεκρούς είναι ένοικος της πολυκατοικίας που κατάφερε να διασωθεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο αλλά εκεί δεν κέρδισε τη μάχη με το θάνατο.

Ο απολογισμός των 30 νεκρών είναι προσωρινός. Ο τελικός δεν αποκλείεται να είναι μεγαλύτερος, ίσως και να ξεπεράσει τους 100. Κανείς δεν ξέρει αφού πολλά από τα θύματα παραμένουν στο κουφάρι του κτιρίου. «Πάντα ξέραμε ότι ο απολογισμός θα αυξηθεί» είπε ο Κάντι, καλώντας τους πάντες να μην τρέφουν ελπίδες πως μπορεί να βρεθούν επιζώντες.

Είπε επίσης ότι δεν υπάρχει για την ώρα καμία ένδειξη πως η φωτιά είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας. Η έρευνα μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε