Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Λονδίνο: Επεισόδια λίγο πριν την μεγάλη πορεία υπέρ της Παλαιστίνης

Λονδίνο: Επεισόδια λίγο πριν την μεγάλη πορεία υπέρ της Παλαιστίνης

Συμπλοκές σημειώθηκαν ανάμεσα σε ακροδεξιούς και την αστυνομία, λίγο πριν την έναρξη της μεγάλης πορείας υπέρ της Παλαιστίνης στο Λονδίνο. Όπως έγινε γνωστό, η αστυνομία έχει αναπτύξει μεγάλη επιχείρηση γύρω από τη διαδήλωση προκειμένου να αποτρέψουν συγκρούσεις μεταξύ των δύο αντίπαλων ομάδων.

Η πορεία υπέρ του λαού της Παλαιστίνης, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στο Λονδίνο, προκάλεσε επίσης αντιδιαδήλωση από δεξιές οργανώσεις στην πρωτεύουσα ανήμερα της ημέρας μνήμης στη Βρετανία για τους βετεράνους του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε σε ανάρτηση στο X πως αστυνομικοί αντιμετώπισαν επίθεση από διαδηλωτές που βρίσκονταν σε “σημαντικούς αριθμούς” στην πόλη, προσθέτοντας πως δεν θα τους επιτρέψουν να έρθουν αντιμέτωποι με τη διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων.

“Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις εξουσίες και στρατηγικές που είναι στη διάθεσή μας προκειμένου να αποτρέψουμε να συμβεί αυτό”, ανέφερε η αστυνομία.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και ακροδεξιούς αντιδιαδηλωτές σημειώθηκαν κοντά στο μνημείο του πολεμικού κενοταφίου νωρίτερα σήμερα, όπου μερικοί από τους αντιδιαδηλωτές φώναζαν: “Θέλουμε πίσω τη χώρα μας”.

Μπουκάλια εκτοξεύθηκαν αργότερα εναντίον αστυνομικών από δεξιές οργανώσεις σε ένα ξεχωριστό συμβάν στην Τσάιναταουν, περίπου ένα μίλι βόρεια του πολεμικού μνημείου, ανέφερε η αστυνομία.

Η αστυνομία ανέφερε ότι σχεδόν 2.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί για να αποτρέψουν ταραχές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις