Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Λονδίνο: Η στιγμή που συλλαμβάνουν τον οδηγό που έσπειρε τον τρόμο έξω από το κοινοβούλιο [vid]

Λονδίνο: Η στιγμή που συλλαμβάνουν τον οδηγό που έσπειρε τον τρόμο έξω από το κοινοβούλιο [vid]

Τον θάνατο φαίνεται πως ήθελε να σκορπίσει ο οδηγός που το πρωί της Τρίτης (14.08.2018) έπεσε πάνω σε πεζούς και ποδηλάτες, έξω από το Βρετανικό Κοινοβούλιο.

Ο άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για τρομοκρατική δράση. Η Scotland Yard ανακοίνωσε ότι το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως “τρομοκρατικό”. Ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Neil Basu δήλωσε πως ο ύποπτος αρνείται να συνεργαστεί με τις αρχές. Δεν πιστεύουν ότι ήταν γνωστός στις αρχές.

Δείτε το βίντεο με τη σύλληψη του δράστη

Φαίνεται, όπως υποστήριξε, ότι ενήργησε μόνος του και δεν φοβούνται αυτή τη στιγμή για μεγαλύτερο κίνδυνο στο Λονδίνο μετά την επίθεση με αυτοκίνητο. Τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι, με μια γυναίκα να είναι πιο σοβαρά αλλά χωρίς να κινδυνεύει η ζωή της.

Ήταν στις 7:30 το πρωί που ένας δυνατός θόρυβος ακούστηκε έξω από την πύλη του βρετανικού Κοινοβουλίου. Αυτοκίνητο που έτρεχε με 50 μίλια/ώρα παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες και καρφώθηκε στην πύλη του βρετανικού Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με μάρτυρες, ο οδηγός φάνηκε να στρέφει με πρόθεση το αυτοκίνητο προς το φράγμα ασφαλείας.

Αν και αρχικά υποβαθμίστηκε το περιστατικό, η Αντιτρομοκρατική ανέλαβε την υπόθεση του αυτοκινήτου που παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες και έπεσε στην πύλη του βρετανικού Κοινοβουλίου.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες στο Λονδίνο

«Νομίζω ότι φαινόταν σκόπιμο. Το αυτοκίνητο πήγε με ταχύτητα προς την πύλη» δήλωσε η Ewalina Ochab που είδε το περιστατικό. «Είδα τουλάχιστον 10 ανθρώπους πεσμένους. Έτρεξα να σωθώ» είπε ο μάρτυρας Jason Williams.

Περισσότεροι από 200 αξιωματικοί έχουν σταλεί στο Westminster και απομάκρυναν τον κόσμο από την περιοχή. Ειδικά εκπαιδευμένοι αξιωματικοί με αστυνομικούς σκύλους «χτενίζουν» την περιοχή για βόμβα και επικίνδυνες χημικές ουσίες. Μετά το συμβάν έκλεισε το βρετανικό Κοινοβούλιο.

Οι μάρτυρες δήλωσαν αρχικά ότι οι αξιωματικοί στέκονταν με προσοχή κοντά στο αυτοκίνητο. Φαίνονταν να φοβούνται ότι το αυτοκίνητο μπορεί να περιείχε βόμβα. «Ήταν πολύ τρομακτικό. Φοβήθηκα πολύ» δήλωσε ο Jason Williams. «Σκέφτηκα ότι είναι τρομοκρατική επίθεση και άρχισα να τρέχω. Οι αστυνομικοί μου φώναζαν να φύγω από την περιοχή. Το αυτοκίνητο ήταν πίσω μου. Δεν είδα να εμπλέκεται κάποιος άλλος. Απλά είδα το αυτοκίνητο. Μου φάνηκε σκόπιμο».

Το περιστατικό έρχεται 17 μήνες αφότου ο Khalid Masood σκότωσε 5 ανθρώπους στη Γέφυρα του Westminster πριν σκοτώσει τον Keith Palmer.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις