Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Λονδίνο: Μαροκινο-Ιταλός ο τρίτος δράστης

Φωτογραφία REUTERS
Φωτογραφία REUTERS

Ο Γιούσεφ Ζάγμπα, γιος ενός Μαροκινού μετανάστη και μιας Ιταλίας από τη Μπολόνια είναι ο τρίτος δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης του περασμένου Σαββάτου στο Λονδίνο. Το όνομα του μακελάρη έδωσε στη δημοσιότητα η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Ο τρίτος δράστης του μακελειού στη Γέφυρα του Λονδίνου και την αγορά Μπόροου ήταν 22 ετών, καθώς είχε γεννηθεί τον Ιανουάριο του 1995 στην πόλη Fez. Τον Μάρτιο του 2016, οι ιταλικές αρχές τον είχαν σταματήσει στο αεροδρόμιο της Μπολόνια, απ’ όπου ήθελε να πάρει πτήση για την Τουρκία κι από εκεί να καταλήξει στη Συρία.

Οι Ιταλοί είχαν επίσης ειδοποιήσει πολλές φορές τόσο τις αρχές του Μαρόκου όσο και της Βρετανίας για τα ταξίδια του 22χρονου. Οι γονείς του, έμειναν για λίγο καιρό στο Μαρόκο αλλά στη συνέχεια χώρισαν, με τη μητέρα του να επιστρέφει στην Ιταλία και να εγκαθίσταται στη Μπολόνια.

Φωτογραφία Reuters

Αρχικά, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διεθνή τρομοκρατία αλλά αθωώθηκε. Ωστόσο, παρέμεινε στη λίστα των επικίνδυνων προσώπων. Πρόσφατα είχε πιάσει δουλειά σε ένα εστιατόριο στο Λονδίνο.

Πηγή: Corriere della Sera

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε