Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Λονδίνο: Βίντεο ντοκουμέντο με τον τρομοκράτη

Λονδίνο: Βίντεο ντοκουμέντο με τον τρομοκράτη

Ένα βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ της Κυριακής (18.09.2017) το βρετανικό κανάλι ITV. Στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω εικάζεται ότι φαίνεται για πρώτη φορά ο δράστης λίγη ώρα πριν σκορπίσει τον τρόμο

Όπως βλέπετε, είναι ένας νέος άνδρας με καλυμμένο το κεφάλι που περπατά κρατώντας με το αριστερό του χέρι μία σακούλα Lidl, όπως αυτή που χρησιμοποιήθηκε στον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που βρέθηκε μέσα στο βαγόνι του μετρό του Λονδίνου.

Εικάζεται ότι είναι ο τρομοκράτης την ώρα που κατευθύνεται στο σημείο για να πραγματοποιήσει την επίθεση, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται.

“Έπεσε” το επίπεδο συναγερμού

Οι βρετανικές αρχές υποβάθμισαν σήμερα το επίπεδο συναγερμού στη Βρετανία για τρομοκρατική επίθεση από “κρίσιμο” σε “σοβαρό” καθώς σημειώθηκε πρόοδος στις έρευνες για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή στον σταθμό Πάρσονς Γκριν του Λονδίνου, ανακοίνωσε η υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ραντ.

Μετά την επίθεση στο Πάρσονς Γκριν την Παρασκευή, η αστυνομία έχει κάνει καλή πρόοδο στη συνεχιζόμενη έρευνα” είπε η Ραντ, εξηγώντας ότι το Κέντρο Ανάλυσης Τρομοκρατίας αποφάσισε να υποβαθμίσει το επίπεδο της απειλής σε “σοβαρό”.

Την Παρασκευή, οι αρχές είχαν αυξήσει το επίπεδο της απειλής στο “κρίσιμο”, που σημαίνει ότι επίκειται μια επίθεση ενώ το “σοβαρό” σημαίνει ότι είναι “πολύ πιθανό” να σημειωθεί κάποια επίθεση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις