Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Λωρίδα της Γάζας: Άλλοι πέντε Παλαιστίνιοι νεκροί από Ισραηλινά πυρά

Λωρίδα της Γάζας: Άλλοι πέντε Παλαιστίνιοι νεκροί από Ισραηλινά πυρά

Ακόμα πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στην Λωρίδα της Γάζας από Ισραηλινά πυρά, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας οι στρατιώτες ήταν ανεπτυγμένοι κατά μήκος του φράκτη με το Ισραήλ

Οι πέντε άνδρες, ηλικίας 19 με 27 ετών, σκοτώθηκαν σε ξεχωριστά γεγονότα στη διάρκεια νέας διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε κοντά στον φράκτη αυτό, σύμφωνα με τον Άσραφ αλ Κόντρα εκπρόσωπο του υπουργείου.

Τρεις εξ αυτών σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά πυρά στην Χαν Γιουνές στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και ένας τέταρτος στην Τζαμπαλίγια, στο βόρειο τμήμα. Ο πέμπτος σκοτώθηκε κατά λάθος όταν εξερράγη μια χειροβομβίδα που κρατούσε στην Μπουρέιζ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για τους τέσσερις Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν στη Χαν Γιουνές και τη Τζαμπαλίγια, όμως επεσήμανε ότι περίπου 10.000 Παλαιστίνιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κατά μήκος του φράκτη «καίγοντας λάστιχα και ρίχνοντας εκρηκτικούς μηχανισμούς» εναντίον των στρατιωτών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις