Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Λωρίδα της Γάζας: Δεύτερος βομβαρδισμός από Ισραηλινούς μέσα σε δύο μέρες

Λωρίδα της Γάζας: Δεύτερος βομβαρδισμός από Ισραηλινούς μέσα σε δύο μέρες
Φωτογραφία Αρχείου

Νέα επίθεση κατά των Παλαιστινίων στην Λωρίδα της Γάζας εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός με αεροπορικές επιδρομές.

Φυσικά οι επιθέσεις χαρακτηρίστηκαν από τους Ισραηλινούς ως «αεροπορικά πλήγματα εναντίον στόχων θέσεων και εγκαταστάσεων τρομοκρατικών οργανώσεων»

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έπληξε «στρατόπεδα εκπαίδευσης, μια θέση εκτόξευσης αντιαεροπορικών ρουκετών, ένα εργοστάσιο παραγωγής σκυροδέματος καθώς και την υποδομή μιας υπόγειας σήραγγας των τρομοκρατών», ανέφερε το επιτελείο.

Μια ρουκέτα που είχε εκτοξευθεί μερικές ώρες νωρίτερα εναντίον του νότιου τμήματος του Ισραήλ και έπεσε «στο ισραηλινό έδαφος αλλά σε ακατοίκητη ζώνη», σύμφωνα με την ίδια πηγή. Δεν προκάλεσε τραυματισμούς, ούτε ζημιές.

Δεν έχει υπάρξει μέχρι εδώ ανάληψη της ευθύνης.

Φέτος συμπληρώνεται η δέκατη επέτειος από την ανάπτυξη του ισραηλινού αντιπυραυλικού συστήματος Σιδηρούς Θόλος, το οποίο έχει αναχαιτίσει ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας και από τη Συρία.

Το ποσοστό της φτώχειας στη Λωρίδα της Γάζας ξεπερνά το 50%. Οι συνθήκες ζωής στον θύλακα επιδεινώθηκαν περαιτέρω εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων τα οποία επιβλήθηκαν για να ανακοπεί η εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις