Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Λωρίδα της Γάζας: Η Χαμάς θα απελευθερώσει σήμερα 30/11 άλλους δέκα ομήρους

Λωρίδα της Γάζας: Η Χαμάς θα απελευθερώσει σήμερα 30/11 άλλους δέκα ομήρους

Η Χαμάς θα απελευθερώσει σήμερα (30.11.2023) άλλους 10 ομήρους – πολίτες του Ισραήλ (οι δύο έχουν και ρωσική υπηκοότητα) από τη Γάζα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή της παλαιστινιακής οργάνωσης. Από την άλλη το Ισραήλ θα απελευθερώσει 30 Παλαιστίνους.

Η αρχική συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς προέβλεπε τετραήμερη ανακωχή στη Γάζα, η οποία έχει παραταθεί δύο φορές μέχρι στιγμής. Η παράταση, που ανακοινώθηκε σήμερα, λήγει αύριο, Παρασκευή. Από την έναρξη της ανακωχής, η Χαμάς απελευθερώνει κάθε μέρα περί τους 10 ομήρους και το Ισραήλ αποφυλακίζει τριπλάσιο αριθμό παλαιστινίων κρατουμένων.

Την ίδια στιγμή διαπραγματευτές της Αιγύπτου και του Κατάρ ασκούν πιέσεις για μια νέα διήμερη παράταση της εκεχειρίας στη Γάζα ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς σε συνδυασμό με περισσότερες απελευθερώσεις ομήρων και αύξηση στην παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας, ανέφερε σήμερα ανακοίνωση της Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφόρησης.

Οι προσπάθειες ακολουθούν τη σημερινή παράταση της τελευταίας στιγμής της εκεχειρίας για έβδομη ημέρα.

Η σημερινή παράταση περιλαμβάνει όπως αναφέραμε την απελευθέρωση δέκα Ισραηλινών που συνελήφθησαν όμηροι από την Χαμάς και 30 παλαιστινίων ομήρων καθώς και την παροχή των ίδιων επιπέδων ανθρωπιστικής βοήθειας όπως και τις προηγούμενες έξι ημέρες, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφόρησης της Αιγύπτου (SIS) Ντία Ρασουάν.

«Η Αίγυπτος θα συνεχίσει να καταβάλλει τις εντονότερες προσπάθειές της για να διασφαλίσει τη συνεχιζόμενη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας προς το βόρειο και το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις