Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Λωρίδα της Γάζας: Νέα έκρηξη της βίας – Με βολές από τανκς απάντησε το Ισραήλ στην εκτόξευση ρουκετών από Παλαιστίνιους

Λωρίδα της Γάζας: Νέα έκρηξη της βίας – Με βολές από τανκς απάντησε το Ισραήλ στην εκτόξευση ρουκετών από Παλαιστίνιους

Καζάνι που βράζει και πάλι η Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Παλαιστίνιου απεργού πείνας Χαντέρ Αντνάν και την ακόλουθη εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας, κίνηση που δεν έμεινε αναπάντητη από το Ισραήλ.

Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (2/5/2023) το Ισραήλ, έβαλε κατά της Λωρίδας της Γάζας απαντώντας στην εκτόξευση ρουκετών κατά του ισραηλινού εδάφους νωρίτερα.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι τανκς που έχουν λάβει θέσεις στον φράκτη από την άλλη πλευρά των συνόρων έβαλαν κατά της Λωρίδας της Γάζας.

Οι σειρήνες του συναγερμού ενεργοποιήθηκαν μετά το μεσημέρι σε ισραηλινές κοινότητες που συνορεύουν με τον παλαιστινιακό θύλακα, την ώρα που δημοσιογράφοι του AFP στην Γάζα έβλεπαν νέες ρουκέτες να εκτοξεύονται κατά του ισραηλινού εδάφους.

Λίγο νωρίτερα η συντονιστική ομάδα που εκπροσωπεί ένοπλες οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας – μεταξύ των οποίων, η Χαμάς και ο Ισλαμικός Τζιχάντ – ανέλαβε την ευθύνη για τις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν εναντίον του ισραηλινού εδάφους, μετά τον θάνατο του Παλαιστίνιου απεργού πείνας Χαντέρ Αντνάν σε φυλακή του Ισραήλ, μετά από 87 ημέρες απεργίας πείνας.

«Η Κοινή Διοίκηση θρηνεί τον μάρτυρα και αναλαμβάνει την ευθύνη για τον βομβαρδισμό των αποκαλούμενων οικισμών κοντά στη Γάζα με ομοβροντία ρουκετών, σε μια αρχική απάντηση για αυτό το ειδεχθές έγκλημα», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις