Κόσμος

Λωρίδα της Γάζας: Πληροφορίες από το Κατάρ για εκεχειρία, δεν επιβεβαιώνει η Χαμάς

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Κατάρ αναφέρει πως η Χαμάς υποδέχτηκε θετικά πρόταση εκεχειρίας στην Λωρίδα της Γάζας που περιλαμβάνει ανταλλαγή ομήρων του Ισραήλ και Παλαιστινίων φυλακισμένων, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ.

“Η πρόταση αυτή εγκρίθηκε από το Ισραήλ και τώρα έχουμε μια πρώτη θετική επιβεβαίωση από τη Χαμάς”, δήλωσε ο Μάτζεντ αλ-Ανσάρι.

“Ο δρόμος που έχουμε διανύσουμε είναι ακόμα πολύ δύσκολος. Είμαστε αισιόδοξοι γιατί και οι δύο πλευρές έχουν αποδεχθεί τις προϋποθέσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια προσεχή παύση. Ελπίζουμε ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες θα είμαστε σε θέση να κοινοποιήσουμε καλά νέα για αυτό το θέμα”, πρόσθεσε.

Πηγή της Χαμάς στη Γάζα είπε ωστόσο, στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν υπάρχει ακόμη συναίνεση για την πρόταση.

“Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για το πλαίσιο της πρότασης και η δήλωση του Κατάρ είναι βιαστική και ψευδής”, δήλωσε η πηγή αυτή.

Ο σύμβουλος για τα μέσα ενημέρωσης του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς δήλωσε σήμερα στο Reuters ότι η Χαμάς έλαβε την πρόταση εκεχειρίας για κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση ομήρων στη Γάζα, αλλά δεν έδωσε απάντηση σε καμία πλευρά. “Λέμε ότι το τρέχον στάδιο της διαπραγμάτευσης είναι μηδενικό και ταυτόχρονα δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε καταλήξει σε μια συμφωνία”, δήλωσε ο Τάχερ αλ-Νόνο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο σχολιασμένα
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ ζητά αποζημίωση για τα «εγκλήματα» ΗΠΑ - Ισραήλ σε βάρος του Ιράν
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, βρέθηκε με τον επικεφαλής των δικαστικών αρχών, Γολάμ Χοσεΐν Μοχσενί Ετζεΐ, σε μία σπάνια αναφορά συνάντησής του καθώς από τότε που ανέλαβε δεν έχει κάνει δημόσια εμφάνιση
Χαμενεΐ
Μαζική αντικυβερνητική διαδήλωση στο Τελ Αβίβ, τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές στο Ισραήλ
Η διαμαρτυρία έρχεται σαν συνέχεια της μακρόχρονης εκστρατείας για τη σύσταση ανεξάρτητης εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τις αποτυχίες στον τομέα της ασφάλειας που οδήγησαν στην 7η Οκτωβρίου 2023
Τελ Αβίβ
Πεδίο μάχης και τα Τίρανα: Χημικά, πύρινα οδοφράγματα και κυνηγητό γύρω από το αλβανικό υπουργείο Παιδείας
Υπό τον φόβο περαιτέρω κλιμάκωσης, τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν δρακόντεια, με περισσότερους από 2.000 αστυνομικούς να έχουν παραταχθεί σε καίρια σημεία των Τιράνων
Αλβανία