Κόσμος

Λωρίδα της Γάζας: Πληροφορίες από το Κατάρ για εκεχειρία, δεν επιβεβαιώνει η Χαμάς

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Κατάρ αναφέρει πως η Χαμάς υποδέχτηκε θετικά πρόταση εκεχειρίας στην Λωρίδα της Γάζας που περιλαμβάνει ανταλλαγή ομήρων του Ισραήλ και Παλαιστινίων φυλακισμένων, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ.

“Η πρόταση αυτή εγκρίθηκε από το Ισραήλ και τώρα έχουμε μια πρώτη θετική επιβεβαίωση από τη Χαμάς”, δήλωσε ο Μάτζεντ αλ-Ανσάρι.

“Ο δρόμος που έχουμε διανύσουμε είναι ακόμα πολύ δύσκολος. Είμαστε αισιόδοξοι γιατί και οι δύο πλευρές έχουν αποδεχθεί τις προϋποθέσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια προσεχή παύση. Ελπίζουμε ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες θα είμαστε σε θέση να κοινοποιήσουμε καλά νέα για αυτό το θέμα”, πρόσθεσε.

Πηγή της Χαμάς στη Γάζα είπε ωστόσο, στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν υπάρχει ακόμη συναίνεση για την πρόταση.

“Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για το πλαίσιο της πρότασης και η δήλωση του Κατάρ είναι βιαστική και ψευδής”, δήλωσε η πηγή αυτή.

Ο σύμβουλος για τα μέσα ενημέρωσης του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς δήλωσε σήμερα στο Reuters ότι η Χαμάς έλαβε την πρόταση εκεχειρίας για κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση ομήρων στη Γάζα, αλλά δεν έδωσε απάντηση σε καμία πλευρά. “Λέμε ότι το τρέχον στάδιο της διαπραγμάτευσης είναι μηδενικό και ταυτόχρονα δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε καταλήξει σε μια συμφωνία”, δήλωσε ο Τάχερ αλ-Νόνο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ δηλώνει ότι θα συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν εντός του έτους: «Η Βόρεια Κορέα έχει 57 πυρηνικά όπλα»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε ότι διατηρεί «πολύ καλή σχέση» με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη - Οι εκτιμήσεις ειδικών για το πυρηνικό οπλοστάσιο της Πιονγκγιάνγκ
Κιμ Γιονγκ Ουν, Ντόναλντ Τραμπ
Πούτιν για τις ουκρανικές επιθέσεις στην «Amazon της Ρωσίας»: «Δεν υπάρχουν κρίσιμες συνέπειες»
Το Κίεβο υποστηρίζει ότι επτά από τα δέκα μεγαλύτερα κέντρα logistics της Wildberries έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας - Εντολή για αποκατάσταση των εγκαταστάσεων που υπέστησαν ζημιές
Βλαντιμίρ Πούτιν, Ρωσία