Πέμπτη, 29 Φεβ.
15oC Αθήνα

Λωρίδα της Γάζας: Πληροφορίες από το Κατάρ για εκεχειρία, δεν επιβεβαιώνει η Χαμάς

Λωρίδα της Γάζας: Πληροφορίες από το Κατάρ για εκεχειρία, δεν επιβεβαιώνει η Χαμάς

Το Κατάρ αναφέρει πως η Χαμάς υποδέχτηκε θετικά πρόταση εκεχειρίας στην Λωρίδα της Γάζας που περιλαμβάνει ανταλλαγή ομήρων του Ισραήλ και Παλαιστινίων φυλακισμένων, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ.

“Η πρόταση αυτή εγκρίθηκε από το Ισραήλ και τώρα έχουμε μια πρώτη θετική επιβεβαίωση από τη Χαμάς”, δήλωσε ο Μάτζεντ αλ-Ανσάρι.

“Ο δρόμος που έχουμε διανύσουμε είναι ακόμα πολύ δύσκολος. Είμαστε αισιόδοξοι γιατί και οι δύο πλευρές έχουν αποδεχθεί τις προϋποθέσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια προσεχή παύση. Ελπίζουμε ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες θα είμαστε σε θέση να κοινοποιήσουμε καλά νέα για αυτό το θέμα”, πρόσθεσε.

Πηγή της Χαμάς στη Γάζα είπε ωστόσο, στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν υπάρχει ακόμη συναίνεση για την πρόταση.

“Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για το πλαίσιο της πρότασης και η δήλωση του Κατάρ είναι βιαστική και ψευδής”, δήλωσε η πηγή αυτή.

Ο σύμβουλος για τα μέσα ενημέρωσης του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς δήλωσε σήμερα στο Reuters ότι η Χαμάς έλαβε την πρόταση εκεχειρίας για κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση ομήρων στη Γάζα, αλλά δεν έδωσε απάντηση σε καμία πλευρά. “Λέμε ότι το τρέχον στάδιο της διαπραγμάτευσης είναι μηδενικό και ταυτόχρονα δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε καταλήξει σε μια συμφωνία”, δήλωσε ο Τάχερ αλ-Νόνο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις