Κόσμος

“Λουτρό αίματος” στην Λιβύη – 7 νεκροί από επίθεση καμικάζι σε κτίριο της Εκλογικής Επιτροπής

Τουλάχιστον 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Τρίπολη της Λιβύης από την επίθεση δύο βομβιστών καμικάζι το μεσημέρι της Τετάρτης (02.05.2018), στο κτίριο της Εκλογικής Επιτροπής.

Δυνάμεις ασφαλείας έδωσαν μάχη με τους επιτιθέμενους για τον έλεγχο του κτιρίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος Χάλεντ Όμαρ. Στα θύματα περιλαμβάνονται τρεις εργαζόμενοι της επιτροπής και τέσσερα μέλη των τοπικών δυνάμεων ασφαλείας, πρόσθεσε.

«Είδα ο ίδιος δύο καμικάζι βομβιστές … φώναζαν Αλλάχου Άκμπαρ (Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος)», δήλωσε προσθέτοντας ότι είδε στο έδαφος ανθρώπινα μέλη που ανήκαν στους βομβιστές.

«Ένας καμικάζι βομβιστής ανατινάχθηκε μέσα στην επιτροπή και οι άλλοι έβαλαν φωτιά σ’ ένα τμήμα του κτιρίου».

«Εμείς (το προσωπικό) βρισκόμαστε τώρα έξω από το κτίριο ενώ οι άνθρωποι της ασφάλειας αντιμετωπίζουν το επεισόδιο».

Φωτογραφίες σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πυκνό μαύρο καπνό να υψώνεται από τα γραφεία της Λιβυκής Εκλογικής Επιτροπής, που βρίσκονται στη συνοικία Γουτ αλ-Σάαλ, δυτικά του κέντρου της Τρίπολης.

livii

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Η εκλογική επιτροπή ενέγραφε στους καταλόγους της ψηφοφόρους ενόψει των νέων εκλογών που ο ΟΗΕ ελπίζει ότι θα μπορέσουν να διεξαχθούν στη Λιβύη πριν από το τέλος του χρόνου.

Χάος επικρατεί στη χώρα μετά τον εμφύλιο πόλεμο του 2011 που είχε αποτέλεσμα την ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι από αντάρτες μαχητές που υποστηρίζονταν από αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ.

Δύο αρχές διεκδικούν την εξουσία στη Λιβύη: από τη μια πλευρά η κυβέρνηση εθνικής ενότητας, που αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα και έχει την έδρα της στην Τρίπολη, από την άλλη, μια αρχή που ασκεί την εξουσία της στην ανατολική Λιβύη, με την υποστήριξη του ισχυρού και αμφιλεγόμενου στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Τεράστιο κόστος και συνέπειες» με τους νέους δασμούς Τραμπ στα αυτοκίνητα από την ΕΕ – Η απάντηση της Κομισιόν
Η απάντηση της ΕΕ έρχεται μετά την κατηγορία του Τραμπ προς την ΕΕ ότι δεν συμμορφώνεται «στο σύνολό της» με τη εμπορική συμφωνία που επιτεύχθηκε και την ανακοίνωσή του ότι θα αυξήσει τους δασμούς στο 25%
Αυτοκίνητα 7
Αυτοκτόνησε γιος Νορβηγών διπλωματών που έλαβε 5 εκατομμύρια δολάρια από τον σεξουαλικό εγκληματία Τζέφρι Επστάιν
Το ζευγάρι των Νορβηγών είχε αποκτήσει διεθνή αναγνώριση για τον ρόλο του στις Συμφωνίες του Όσλο τη δεκαετία του 1990, ανάμεσα στο Ισραήλ και την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης
Τζέφρι Επστάιν
Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ καλεί τους ιδιοκτήτες ιρανικών επιχειρήσεων να μην απολύουν προσωπικό: «Πρέπει να υποστηριχθούν»
«Οι εργαζόμενοι στον παραγωγικό τομέα πρέπει να υποστηριχθούν δίνοντας προτεραιότητα στην κατανάλωση προϊόντων που κατασκευάζονται στη χώρα», προέτρεψε ο ανώτατος ηγέτης
Μοτζταμπά Χμαενεΐ
Ουρές και νεύρα έξω από την μοναδική κάβα της Σαουδικής Αραβίας, επειδή ξέμεινε από προμήθειες λόγω του πολέμου στο Ιράν
Τα ράφια στην κάβα είναι ως επί το πλείστον άδεια και τα μόνα διαθέσιμα είναι ακριβές ή λιγότερο γνωστές μάρκες, τόνισαν πέντε άτομα που επισκέφτηκαν το κατάστημα στο Ριάντ τις τελευταίες ημέρες
Αλκοόλ
Βίντεο με άγρια επίθεση που δέχτηκε Γαλλίδα μοναχή στο Όρος Σιών στην Ιερουσαλήμ - Εβραίος την έσπρωξε και την κλώτσησε
Η μοναχή υπέστη εκδορές στο πρόσωπο, αλλά δεν αναφέρθηκε ότι τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ η ισραηλινή αστυνομία δήλωσε ότι συνέλαβε έναν 36χρονο άνδρα που φορούσε παραδοσιακή εβραϊκή ενδυμασία
Ιερουσαλήμ