Site icon NewsIT

Λουκασένκο: Υπάρχει σχέδιο να με ρίξουν

03.07.2011 | 17:53
Λουκασένκο: Υπάρχει σχέδιο να με ρίξουν

Ο ηγέτης της Λευκορωσίας δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες κατά του καθεστώτος του αποτελούν μέρος ενός σχεδίου που έχει στόχο την ανατροπή της κυβέρνησής του, κάτι το οποίο, όπως δήλωσε, δε θα επιτρέψει.

“Κάποιος προσπαθεί να αντιγράψει το σενάριο μιας ‘έγχρωμης επανάστασης’ εδώ. Θέλουν να μας γονατίσουν. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί” δήλωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, φορώντας στρατιωτική στολή και ενώ μιλούσε σε χιλιάδες άτομα τα οποία παρακολουθούσαν την παρέλαση για τον εορτασμό της Ημέρας της Ανεξαρτησίας.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, μερικοί διαδηλωτές της αντιπολίτευσης συνελήφθησαν επειδή διέκοψαν την ομιλία χειροκροτώντας με πολύ ενθουσιασμό, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belapan.

Την ίδια ώρα, ο πρώην πρόεδρος της Λευκορωσίας Στανισλάβ Σουσκέβιτς δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι συνελήφθη από την αστυνομία και κρατήθηκε για αρκετές ώρες, λίγο πριν από μία διαδήλωση στο Μινσκ για τον εορτασμό της Ημέρας της Ανεξαρτησίας.

Ο Στανισλάβ Σουσκέβιτς, που ήταν πρόεδρος από το 1991ως το 1994, ανέφερε ότι κρατήθηκε από τους συνοριοφύλακες, ενώ κατευθυνόταν με το τρένο προς το Μινσκ από το Βίλνιους της Λιθουανίας.

Ο πρώην πρόεδρος έφτασε τελικά σήμερα το πρωί στην πρωτεύουσα, αφού για τέσσερις ώρες του είχαν κατασχέσει το διαβατήριο, ενώ και μία ομάδα φοιτητών που βρισκόταν στο ίδιο τρένο συνελήφθη.

“Είναι πολύ σαφές ότι λαμβάνονται παράνομα μέτρα προκειμένου να εμποδιστούν οι διαδηλώσεις” δήλωσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version