Κόσμος

Luanda Leaks: Νεκρός τραπεζίτης που εμπλέκεται στην υπόθεση Ντος Σάντος!

Νεκρός βρέθηκε Πορτογάλος, τραπεζικό στέλεχος, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα Luanda Leaks και εργαζόταν για την τράπεζα Eurobic, κύριος μέτοχος της οποίας είναι η Ιζαμπέλ ντος Σάντος. Ο άνδρας βρέθηκε νεκρός στην Λισαβόνα και πιθανότατα αυτοκτόνησε, σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές.

«Το πτώμα του Νούνο Ριμπέιρο βρέθηκε χθες το βράδυ και όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για αυτοκτονία», δήλωσε εκπρόσωπος της πορτογαλικής αστυνομίας.

Ο Νούνο Ριμπέιρο ντα Κούνχα ήταν διευθυντής του τμήματος Private Banking της μικρής πορτογαλικής τράπεζας Eurobic και διαχειριστής του λογαριασμού που διατηρεί η πετρελαϊκή εταιρεία της Ανγκόλας Sonangol στην τράπεζα.

Ο Νούνο Ριμπέιρο κατονομάζεται, μαζί με την δισεκατομμυριούχο Ιζαμπέλ ντος Σάντος, ως ύποπτος απο τις εισαγγελικές αρχές της Ανγκόλας στην υπόθεση κακοδιαχείρισης, υπεξαίρεσης και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος την εποχή που η κόρη του προέδρου της Ανγκόλας Εντοάρντο ντος Σάντος ήταν πρόεδρος της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της χώρας από το 2016 έως το 2017.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πύρινη σφαίρα διέσχισε τον ουρανό της Ιαπωνίας - Εντυπωσιακά βίντεο με την νύχτα να γίνεται μέρα
Μια εντυπωσιακότατη πύρινη σφαίρα διέσχισε τον ουρανό στη δυτική Ιαπωνία, μαγεύοντας κατοίκους και ερασιτέχνες αστρονόμους – Ειδικοί επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για φυσικό φαινόμενο
Μια πύρινη σφαίρα διασχίζει τον ουρανό, όπως φαίνεται από το Κουμαμότο, Ιαπωνία
«Οι Ευρωπαίοι πηγαίνουν με τα νερά του Τραμπ μέχρι να καταλάβει ότι ο Πούτιν μπλοφάρει και να τον πιέσει» – Ανάλυση του Politico
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το «σχέδιο» των Ευρωπαίων ηγετών είναι να υποστηρίξουν τις διπλωματικές προσπάθειες του Τραμπ μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι ο Πούτιν «μπλοφάρει»
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε χαρακτηριστικό στιγμιότυπο στη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ στην Αλάσκα 19