Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Lucie και Luke Meier: Επέστρεψαν… παντρεμένοι στη Φλωρεντία!

Meier
Φωτογραφία Αρχείου: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Την πρώτη φορά που συναντήθηκαν οι Lucie και Luke Meier ήταν στη Φλωρεντία στη Σχολή Σχεδίου Μόδας, Polimoda το 2001.

Περίπου 20 χρόνια μετά οι Lucie και Luke Meier επέστρεψαν στην ιταλική πόλη ως παντρεμένο ζευγάρι σχεδιαστών, επικεφαλής δημιουργικού του οίκου Jil Sander.

Οι Lucie και Luke Meier με καταγωγή από την Ελβετία είναι επίσημοι προσκεκλημένοι της πιο σημαντικής έκθεσης σε διεθνές επίπεδο αφιερωμένης στη συλλογή ανδρικών ενδυμάτων και αξεσουάρ και στην παρουσίαση των νέων τάσεων στη μόδα, Pitti Immagine Uomo στη Φλωρεντία (7-10/1/2020).

Οι συν-διευθυντές δημιουργικού του Jil Sander από την άνοιξη του 2017 παρουσίασαν τη νέα ανδρική συλλογή του θρυλικού οίκου μόδας στις 8 Ιανουαρίου.

Οι Meier επέστρεψαν… θριαμβευτές!

«Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το έργο των Lucie και Luke Meier στον Jil Sander» ανέφερε σε δήλωσή του ο Λάπο Τσιάνκι διευθυντής επικοινωνίας και εκδηλώσεων του Pitti Immagine, στην οποία κάνει αναφορά στο ξεχωριστό όραμά τους για τη μόδα, με μια συνεχή αναζήτηση ισορροπίας μεταξύ του σεβασμού στους κώδικες του μινιμαλισμού -που αποτελούν την ιστορία του εμπορικού σήματος- και της επιθυμίας για υποκίνηση συναισθημάτων, σε συνδυασμό με μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες.

«Όταν μιλούν για τις συλλογές τους, είναι σαν να περιγράφουν έναν χαρακτήρα, ένα πολύπλοκο και πολύπλευρο άτομο. Η επιθυμία να δημιουργούν ρούχα που έχουν διάρκεια στην πάροδο του χρόνου είναι μια προσέγγιση που θεωρούμε απολύτως φρέσκια και σύγχρονη» επισήμανε.

Το σχεδιαστικό δίδυμο παρουσίασε μια συλλογή που δημιουργήθηκε με έμφαση σε χειροποίητες λεπτομέρειες, οι οποίες ήταν εμφανείς και σε προηγούμενες κολεξιόν και στη χρωματική παλέτα από μπλε, μπεζ, μαύρο, άσπρο και το χρώμα του φασκόμηλου.

Η Lucie Meier γεννήθηκε στην Ελβετία από Αυστριακή μητέρα και Γερμανό πατέρα. Σπούδασε μάρκετινγκ μόδας στη Φλωρεντία και σχέδιο μόδας στο Παρίσι, έγινε μέλος της ομάδας Louis Vuitton υπό τον Marc Jacobs και μετά από πέντε χρόνια αναχώρησε για τον Balenciaga όπου εργάστηκε με επικεφαλής σχεδιαστή τον Nicolas Ghesquière.

Αργότερα την επέλεξε ο Raf Simons να συμμετάσχει στην ομάδα του στον Dior ως επικεφαλής σχεδιάστρια των γυναικείων συλλογών Haute Couture και Ready-to-Wear. Μετά την αποχώρηση του Simons, ανέλαβε το ρόλο της συν-διευθύντριας δημιουργικού στον Dior και ήταν επικεφαλής στην ανάπτυξη πέντε συλλογών.

Ο Luke Meier γεννήθηκε στον Καναδά από μητέρα Αγγλίδα και Ελβετό πατέρα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα χρηματοοικονομικά και διεθνείς επιχειρηματικές δραστηριότητες στο Πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν στην Ουάσιγκτον και συνέχισε τις σπουδές του στην Επιχειρηματική Στρατηγική στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αργότερα μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και σπούδασε στο FIT (Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μόδας). Συναντήθηκε με τον James Jebbia, εργάστηκε για οκτώ χρόνια ως επικεφαλής σχεδιαστής του Supreme στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια ίδρυσε το brand ανδρικής μόδας OAMC.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις