Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

“Λύγισε” η Ελισάβετ! Η Νταϊάνα “επιστρέφει” στο παλάτι!

Φωτογραφία twitter ‏@KensingtonRoyal
Φωτογραφία twitter ‏@KensingtonRoyal

Οι σχέσεις τους, λένε, δεν ήταν ποτέ καλές. Ίσως η Ελισάβετ να ήταν ο μοναδικός άνθρωπος στη Βρετανία που χάρηκε όταν πια η Νταϊάνα έπαψε να είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας. Αλλά αυτή τη φορά, δεν μπορούσε να μη «λυγίσει».

Έχουν πια περάσει 20 χρόνια από τα ξημερώματα της 31ης Αυγούστου 1997 όταν στη γέφυρα Αλμά στο Παρίσι το αυτοκίνητο που μετέφερε στην πριγκίπισσα Νταιάνα και τον σύντροφό της Ντόντι Αλ Φαγιέντ ανατρεπόταν, ενώ καταδιώκονταν από εκατοντάδες παπαράτσι, και παρέσυρε στο θάνατο και τους δυο.

Οι θεωρίες συνωμοσίες που ενέπλεκαν τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες και την ίδια τη Βασίλισσα Ελισάβετ δεν άργησαν. “Βοήθησε” σε αυτό και η καθυστερημένη εμφάνιση της Ελισάβετ για να απευθυνθεί στον βρετανικό λαό που πενθούσε για το θάνατο της πριγκίπισσας της καρδιάς του. Δεν αποδείχθηκαν ποτέ φυσικά.

Πολλοί ήταν εκείνοι που κατέκριναν τη Βασίλισσα γιατί πουθενά δεν υπήρχε ένα άγαλμα στη μνήμη της Lady D. Αλλά τώρα, ήρθε η ώρα. Και ήρθε χάρη στην επιμονή των δυο γιών της αδικοχαμένης πριγκίπισσας, του πρίγκιπα Γουίλιαμ και του Χάρι.

Φωτογραφία Reuters

Γουίλιαμ και Χάρι φαίνεται ότι έπεισαν τη γιαγιά τους να δώσει τη συγκατάθεσή της για να κατασκευαστεί ένα άγαλμα στη μνήμη της μητέρας τους. Έτσι, η πριγκίπισσα Νταϊάνα επιστρέφει στο παλάτι. Όχι στο Μπάκιγχαμ, αλλά στο Κένσινγκτον. Εκεί όπου έμενε εκείνη, εκεί όπου ζούν και σήμερα οι γιοί της.

Η κατασκευή του αγάλματος της Νταϊάνα ανακοινώθηκε από το παλάτι του Κένσινγκτον αλλά και μέσω του λογαριασμού που διατηρούν στο twitter ο Γουίλιαμ και ο Χάρι. «Έχουν περάσει 20 χρόνια από το θάνατο της μητέρας μας και η στιγμή είναι σωστή για να αναγνωριστεί ο θετικός τρόπος που επηρέαζε τους πολίτες στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο με ένα άγαλμα. Η μητέρα μας άγγιξε τόσες ζωές. Ελπίζουμε πως το άγαλμα θα βοηθήσει όλους εκείνους που επισκέπτονται το παλάτι του Κένσινγκτον και θα αντανακλά τη ζωή και την κληρονομιά της. Καθώς η κατασκευή του αγάλματος θα ξεκινήσει σύντομα, δεν είναι δυνατόν για την ώρα να ανακοινώσουμε πότε θα αποκαλυφθεί. Ελπίζουμε ότι θα γίνει πριν το τέλος του 2017», αναφέρει η δήλωση του Γουίλιαμ και του Χάρι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε