Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Μαδούρο: Απέλασε τους δημοσιογράφους αμερικανικού καναλιού επειδή δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις τους!

Μαδούρο: Απέλασε τους δημοσιογράφους αμερικανικού καναλιού επειδή δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις τους!
φωτογραφία: αρχείο Reuters

Απελάθηκε τελικά η δημοσιογραφική αποστολή αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου στη Βενεζουέλα, επειδή οι ερωτήσεις τους δυσαρέστησαν τον Νικολάς Μαδούρο!

Νωρίτερα, ο παρουσιαστής του καναλιού Univision, Χόρχε Ράμος, κατήγγειλε ότι τον συνέλαβαν στο προεδρικό μέγαρο επειδή δεν άρεσαν στον πρόεδρο Μαδούρο οι ερωτήσεις που του τέθηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης.

Η εξαμελής ομάδα κρατήθηκε για περισσότερες από δύο ώρες και ο εξοπλισμός της κατασχέθηκε, είπε ο βραβευμένος δημοσιογράφος σε συναδέλφους του, αφού επέστρεψε στο ξενοδοχείο του στο Καράκας, το οποίο ήταν περικυκλωμένο από άνδρες των υπηρεσιών πληροφοριών.

Click4more: Ο Μαδούρο έθεσε υπό κράτηση δημοσιογράφους γιατί δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις τους

Ο Ράμος έφυγε από το ξενοδοχείο, υπό την προστασία μελών του προσωπικού των πρεσβειών των ΗΠΑ και του Μεξικού. Πράκτορες των υπηρεσιών πληροφοριών τον συνόδευσαν στο αεροδρόμιο Μαϊκετία του Καράκας και μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους του αναχώρησαν από τη Βενεζουέλα για το Μαϊάμι.

“Δεν μας έδωσαν καμία εξήγηση” για την απέλαση, είπε ο Ράμος κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο. “Απλώς μας είπαν ότι έχουμε απελαθεί από τη χώρα”, πρόσθεσε.

Ο Ράμος, βετεράνος παρουσιαστής γεννημένος στο Μεξικό, αποκάλυψε στον μεξικανικό τηλεοπτικό σταθμό Televisa ότι ο Μαδούρο εκνευρίστηκε όταν του έδειξαν βίντεο στο οποίο νεαροί Βενεζουελάνοι ψάχνουν φαγητό σε απορριμματοφόρο.

Ο υπουργός Πληροφοριών Χόρχε Ροντρίγκες είχε τονίσει την Δευτέρα (25.2.2019) ότι η κυβέρνηση έχει δεχτεί εκατοντάδες δημοσιογράφους στο προεδρικό μέγαρο, αλλά, δεν στηρίζει τα “φτηνά σόου” που οργανώνονται με τη βοήθεια του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

 

 

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις