Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Μαδούρο: Δεν λιμοκτονεί η Βενεζουέλα – Στους δρόμους και πάλι η αντιπολίτευση

Μαδούρο: Δεν λιμοκτονεί η Βενεζουέλα – Στους δρόμους και πάλι η αντιπολίτευση
photo Reuters

Ο Νικολά Μαδούρο αρνήθηκε πως η Βενεζουέλα λιμοκτονεί και τόνισε πως στρεβλώνεται η κατάσταση για να δικαιολογηθεί κάθε μορφή επέμβασης.

Ο πρόεδρος Μαδούρο παραχώρησε συνέντευξη στο BCC και τόνισε πως “ η Κου Κλουξ Κλαν που ελέγχει τον Λευκό Οίκο σήμερα θέλει να πάρει στην κατοχή της τη Βενεζουέλα”.

Στη συνεχεία ανέφερε ότι “η Βενεζουέλα δεν είναι μια χώρα που λιμοκτονεί. Στη Δύση, η κατάσταση της Βενεζουέλας στρεβλώνεται προκειμένου να δικαιολογηθεί οποιαδήποτε μορφή επέμβασης”, επισήμανε.

Στο μεταξύ η αντιπολίτευση καλεί τον κόσμο να βγει στους δρόμους ως μέσο πίεσης ώστε να επιτρέψει την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Βενεζουέλα, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα.

Οι κινητοποιήσεις έρχονται περίπου τρεις εβδομάδες μετά από την αυτοανακήρυξη του Χουάν Γκουαϊδό ως πρόεδρο στη Βενεζουέλα, υποστηρίζοντας ότι η επανεκλογή του Μαδούρο τον περασμένο χρόνο ήταν απάτη.

«Θα επιστρέψουμε στους δρόμους… με αίτημα την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας που θα σώσει τις ζωές περισσότερων από 300.000 ανθρώπων, οι οποίοι κινδυνεύουν σήμερα να πεθάνουν» έγραψε ο 35χρονος ηγέτης της αντιπολίτευσης σε μια ανάρτηση στο Twitter αργά χθες. «Ήρθε η στιγμή να ενωθούμε και να δώσουμε μάχη!».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις