Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Μάικλ Γκόουβ: Ο άνθρωπος που θέλει να γίνει πρωθυπουργός παραδέχτηκε τη χρήση κοκαΐνης

Μάικλ Γκόουβ
Φωτογραφία Reuters

Η κούρσα για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι ξεκίνησε, επίσημα, από χθες (07.06.2019) όταν η -απερχόμενη- πρωθυπουργός της Βρετανίας και ηγέτης των Συντηρητικών υπέβαλε την παραίτησή της. Ένας από τους επίδοξους διαδόχους της είναι ο Μάικλ Γκόουβ, υπουργός στην κυβέρνησή της.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Βρετανίας και ένας από εκείνους που θέλουν να πάρουν τη θέση της Τερέζα Μέι τόλμησε να κάνει μια αποκάλυψη για το παρελθόν του, που ίσως του στοιχίσει ελπίδες νίκης. Ο Μάικλ Γκόουβ παραδέχτηκε ότι πριν από 20 χρόνια έκανε χρήση κοκαΐνης και μάλιστα πολλές φορές. Βέβαια, έσπευσε να πει ότι πολύ το έχει μετανιώσει.

«Πήρα ναρκωτικά πολλές φορές σε κοινωνικές εκδηλώσεις, πριν από περισσότερα από 20 χρόνια. Τότε ήμουν νέος δημοσιογράφος. Ήταν ένα λάθος. Κοιτάζω πίσω και σκέφτομαι πως εύχομαι να μην το είχα κάνει» είπε ο Γκόουβ στη Daily Mail.

Και αφού παραδέχτηκε το λάθος του, ζήτησε τα όσα έκανε στα νιάτα του να μην του στοιχίσουν στη μάχη που δίνει για να εκλεγεί ως ο διάδοχος της Τερέζα Μέι στην ηγεσία των Τόρις και άρα στην πρωθυπουργία της Βρετανίας.

«Ήταν πριν από 20 χρόνια και ναι ήταν λάθος. Αλλά δεν πιστεύω ότι τα λάθη του παρελθόντος σε “αποκλείουν” (σ.σ. από την κούρσα διαδοχής)», πρόσθεσε.

Κι αν αναρωτιέστε γιατί ο Γκόουβ παραδέχτηκε δημόσια τη χρήση κοκαΐνης στα νιάτα του, μια παραδοχή που μοιάζει… καταδικαστική για έναν άνθρωπο που θέλει να γίνει πρωθυπουργός, η εξήγηση είναι απλή: το παραδέχτηκε ο ίδιος πριν κυκλοφορήσει βιβλίο από τον πολιτικό συντάκτη Όουεν Μπένετ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο βιβλίο, ο Μάικλ Γκόουβ είχε παραδεχτεί σε συνεργάτες του, το 2016 όταν και πάλι διεκδικούσε την ηγεσία των Τόρις αλλά έκανε… πίσω για να κερδίσει η Τερέζα Μέι, ότι υπήρξε χρήστης κοκαΐνης.

Φωτογραφία Reuters

Η αποκάλυψή του είχε γίνει όταν ο ίδιος και οι σύμβουλοί του προσπαθούσαν να… προλάβουν αποκαλύψεις για το παρελθόν του. «Ναι, κοκαΐνη» φέρεται να είχε απαντήσει ο Γκόουβ, σύμφωνα με πηγή εκ των έσω, όταν ρωτήθηκε αν είχε ποτέ κάνει χρήση ναρκωτικών.

Ο Γκόουβ «διατάχθηκε» να μην δώσει την ίδια απάντηση στον τύπο και να επικαλεστεί τα λόγια του (πρώην πρωθυπουργού) Ντέιβιντ Κάμερον όταν κι εκείνος ήταν υποψήφιος, πως οι πολίτικοι μπορούν να έχουν προσωπική ζωή πριν μπουν στην πολιτική, αναφέρει το βιβλίο.

Το 2016, μετά την αποχώρηση του Μπόρις Τζόνσον, ο Μάικλ Γκόουβ διεκδίκησε την ηγεσία των Συντηρητικών και την πρωθυπουργία (στη θέση του Κάμερον που παραιτήθηκε μετά το δημοψήφισμα για το Brexit) αλλά ηττήθηκε από την Τερέζα Μέι στον δεύτερο γύρο. Τότε, το θέμα της χρήσης ναρκωτικών δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας.

Πηγή: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις