Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Μαίνονται οι φωτιές στην Καλιφόρνια! Τουλάχιστον 17 νεκροί και 155 αγνοούμενοι [pics, vid]

Μαίνονται οι φωτιές στην Καλιφόρνια! Τουλάχιστον 17 νεκροί και 155 αγνοούμενοι [pics, vid]
Φωτογραφία Reuters

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά που καίει στην Καλιφόρνια. Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 155 αγνοούνται.

Οι πυρκαγιές ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα την Κυριακή (08.10.2017) στη βόρεια Καλιφόρνια. Συνολικά περισσότεροι από 20.000 άτομα εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Ο σερίφης της Σονόμα εκφράζει την ελπίδα του πως αρκετοί από τους 155 αγνοούμενους είναι ασφαλείς, έχοντας εκκενώσει εγκαίρως τις πληγείσες περιοχές και «απλώς δεν έχουν καταγραφεί στα σημεία προσωρινής φιλοξενίας τους».

Συνολικά, πάνω από 2.000 κτίρια καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις φωτιές, ενώ μέχρι και σήμερα τουλάχιστον 91.000 σπίτια και επιχειρήσεις παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση.

Η πόλη της Σάντα Ρόσα έχει υποστεί τη μεγαλύτερη ίσως ζημιά, με ολόκληρες γειτονιές να έχουν καταστραφεί – ανάμεσα στα αποκαΐδια το ξενοδοχείο Hilton.

Στην κομητεία Νάπα μεταξύ των θυμάτων είναι και ένα ζευγάρι υπέργηρων 100 και 98 ετών αντίστοιχα. Τουλάχιστον 4 οινοποιίες της κοιλάδας κάηκαν ολοσχερώς και ακόμα 9 έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές στις εγκαταστάσεις και τα κτήματα με τα αμπέλια τους.

Φωτογραφία Reuters

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Τζέρι Μπράουν, κήρυξε τη Νάπα, τη Σονόμα και πέντε ακόμα κομητείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη δώσει την έγκρισή του για την διανομή επιπλέον έκτακτης βοήθειας μέσω των ομοσπονδιακών μηχανισμών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις