Κόσμος

Μακελειό Νέα Ζηλανδία: Συγκλονίζουν οι δηλώσεις αγάπης γονέων που έχασαν τα παιδιά τους!

Τελευταίο αντίο στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία και οι συγκινητικές σκηνές που εκτυλίσσονται είναι πέρα από κάθε περιγραφή.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετά την επίθεση της περασμένης Παρασκευής (15.3.2019) στα δύο τεμένη στην Κράιστσερτς με θύματα 50 πιστούς, οι κάτοικοι της πόλης αυτής στη Νέα Ζηλανδία έγραψαν σε έναν λευκό πίνακα ό,τι αισθάνονταν.

Στον απόηχο του φονικού, ένας φωτορεπόρτερ του AFP ζήτησε από τον κόσμο να γράψει ό,τι θέλει, φωτογράφισε το μήνυμα και μετά έσβησε τον πίνακα, πριν τον παραδώσει στο επόμενο πρόσωπο για να γράψει.

Ο Τζον Μιλν έγραψε στον 14χρονο γιο του που χάθηκε στην επίθεση: “Σάγιαντ, Σάγιαντ Σάγιαντ, θαρραλέο λιοντάρι”. Αναφέρεται και στον δύσκολο τοκετό με τον οποίο ήρθε στον κόσμο ο 14χρονος: “Το μικρούλι μου που χρειάστηκε να παλέψει από την αρχή για να ζήσει”.

Το όνειρό του ήταν να γίνει τερματοφύλακας της Manchester United, λέει.

Το παιδί είχε ασπαστεί την πίστη της μητέρας του και, καθώς ήταν πολύ πιστό, πήγαινε κάθε Παρασκευή στο τέμενος Αλ Νουρ, το πρώτο που έβαλε στο στόχαστρο ο δράστης της επίθεσης, ένας υπέρμαχος της λευκής φυλής.

NEWZEALAND SHOOTOUT

NEWZEALAND SHOOTOUT

Νέα Ζηλανδία: Μηνύματα ενότητας και ανθρωπιάς

Ο Τζον Μιλν θα έχανε δύο γιους εκείνη την ημέρα, συνεχίζει μιλώντας στο AFP, αν ο Σουάιμπ, ο μικρότερος αδελφός του Σάγιαντ, δεν είχε πάει εκδρομή με το σχολείο και τον συνόδευε στο τέμενος.

Ο Σάγιαντ “χτυπήθηκε”, λέει, μεταφέροντας ό,τι γνωρίζει για τη δολοφονία του γιου του. “Έπεσε, ακούμπησε στο έδαφος και απλά πέθανε, ίσως αφού υπέφερε για μια στιγμή. Αυτοί που γλίτωσαν μας είπαν ότι τον είδαν να κείτεται στο πάτωμα του τεμένους μαζί με όλα τα πτώματα”.

Ωστόσο είναι βέβαιο, ότι ο δολοφόνος, ο Αυστραλός εξτρεμιστής Μπρέντον Τάραντ, δεν θα καταφέρει να σπείρει το μίσος μεταξύ των πιστών διαφορετικών θρησκειών.

“Την περασμένη Παρασκευή, ένας άνδρας που πίστευε (…) ότι θα προκαλούσε καταστροφή κατάφερε απολύτως το αντίθετο”, υπογραμμίζει. “Αυτός βρίσκεται τώρα στην πύλη της κολάσεως”, αυτός είναι που δεν “ξέρει τίποτα από αγάπη, από χαρά”.

Πολλά από τα μηνύματα που γράφτηκαν στον λευκό πίνακα ήταν μηνύματα ενότητας.

“Αγαπάω τη Νέα Ζηλανδία. Είμαστε ενωμένοι”, έγραψε η Ζένια, ο σύζυγος της οποίας ο Αμπάς χτυπήθηκε από σφαίρα στον πνεύμονα.

“Δεν υπάρχει θέση για το μίσος”, ήταν επίσης το μήνυμα του Ατίς, ενός 38χρονου μουσουλμάνου.

NEWZEALAND SHOOTOUT

NEWZEALAND SHOOTOUT

NEWZEALAND SHOOTOUT

Ο Σάντι ΜακΓκρέγκορ έγραψε παράλληλα δακρύζοντας:

“Είναι τραγικό να ξέρουμε ότι δεν θα ξαναδούμε αυτά τα όμορφα πρόσωπα”, ενώ ο Ράσελ Φάλκομ – Πράις δεν μπορούσε να περιγράψει αυτό που αισθανόταν. “Δεν υπάρχουν λόγια”, είπε απλά.

Ο Τζον Μιλν κράτησε τον λευκό πίνακα. Τα μηνύματα αλληλεγγύης προσέφεραν λίγη παρηγοριά, αλλά τίποτε δεν θα φέρει πίσω το γιο του.

Τον ξαναβλέπει να βγαίνει από το σπίτι τους την Παρασκευή και θα ήθελε πολύ να τον είχε πάρει αγκαλιά:

“Θα έπρεπε να τον έχω σφίξει στην αγκαλιά μου και να του πω ότι τον αγαπάω. Αυτό πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι, να λένε σ’ αγαπάω”, λέει και κλείνει το μήνυμά του προς το γιο του με αυτά τα λόγια:

“Σάγιαντ, σε αγαπάμε και μας λείπεις. Σ’ ευχαριστούμε γι’ αυτό που είσαι”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακελειό στην Πολωνία: Με στρατιωτική στολή και βαρύ οπλισμό ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στην Κρακοβία
Σύμφωνα με τις αρχές είχε ακροδεξιές και υπερεθνικιστικές απόψεις, ενώ μετά την επίθεση τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικών και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Ένοπλη επίθεση στην Κρακοβία
Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε τον παλαιστή του ΜΜΑ, Ντέινα Γουάιτ, για εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου – «Σε παρακαλώ, δέξου»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι πρότεινε τη θέση στον διευθυντή του χώρου των μικτών πολεμικών τεχνών και «βίαιο μαχητή», ο οποίος ωστόσο απέρριψε την πρόταση
Dana White και Donald Trump
Μακελειό στην Πολωνία: 25χρονος ακροδεξιός με «υπερεθνικιστικές» απόψεις ο δράστης – Ακόμη τρεις νεκροί εντοπίστηκαν σπίτι του
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων από τους πυροβολισμούς στην Πολωνία - Ο δράστης φέρεται να σκότωσε την οικογένειά του πριν ανοίξει πυρ στην καρδιά της Κρακοβίας
Πολωνία
27
«Όχι» στον Νετανιάχου - Ο πρόεδρος Χέρτζογκ θα δώσει εντολή στον Άιζενκοτ για τον σχηματισμό κυβέρνησης στο Ισραήλ
Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Νετανιάχου θα λάβει επίσημα την εντολή στις 8 Νοεμβρίου και θα έχει 28 ημέρες για να σχηματίσει κυβέρνηση, με δυνατότητα παράτασης 14 ημερών
Άιζενκοτ και Νετανιάχου 8
Σφοδρή επίθεση Νετανιάχου κατά των αραβικών κομμάτων - «Το ενδεχόμενο συμμαχίας με ισλαμιστές θα διαλύσει το Ισραήλ»
Μετά τις βουλευτικές εκλογές της 27ης Οκτωβρίου, ο Ισραηλινός πρόεδρος, Ισαάκ Χέρτζογκ αναμένεται να ανακοινώσει σε ποιον θα δώσει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
Μπέντζαμιν Νετανιάχου