Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μακελειό στο Μέριλαντ: Μαθητής άνοιξε πυρ σε σχολείο – Χαροπαλεύουν 2 τραυματίες, νεκρός ο δράστης

Μακελειό στο Μέριλαντ: Μαθητής άνοιξε πυρ σε σχολείο – Χαροπαλεύουν 2 τραυματίες, νεκρός ο δράστης

Σκηνές τρόμου με μαθητή να ανοίγει πυρ μέσα σε σχολείο στο Μέριλαντ. Τραυμάτισε δύο συμμαθητές του. Υπέκυψε στα τραύματά του ο δράστης μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με φρουρό ασφαλείας του σχολείου.

Ο δράστης πυροβόλησε έναν μαθητή και μια μαθήτρια. Στη συνέχεια ένας φρουρός ασφαλείας άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ενόπλου, όπως περιέγραψε ο σερίφης της κομητείας Τίμοθι Κάμερον στο MSNBC.

Εκ των δύο θυμάτων, η νεαρή κοπέλα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ η κατάσταση της υγείας του αγοριού είναι «σταθερή». Ο φρουρός ασφαλείας δεν τραυματίστηκε και οι 1.600 μαθητές του δημόσιου σχολείου απομακρύνθηκαν από το σχολικό συγκρότημα με τη συνοδεία αστυνομικών.

Τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν διευκρινιστεί, συμπλήρωσε ο Κάμερον, προσθέτοντας: «Δεν γνωρίζουμε τη σχέση τους, δεν γνωρίζουμε τα κίνητρα».

Οι αρχές έχουν αποκλείσει το σχολείο, με τον σερίφη του St. Mary’s να το χαρακτηρίζει “ένα περιστατικό” σε ανάρτησή του στο Twitter και να καλεί τους γονείς να μην κατευθυνθούν στο σχολείο. Το σχολείο βρίσκεται περίπου 60 μίλια νοτιοανατολικά της Ουάσιγκτον.

Αρκετοί άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο μετά τους πυροβολισμούς στο σχολείο Great Mills High το πρωί της Τρίτης. Η κατάσταση, σύμφωνα με τον σερίφη, έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Ο μαθητής Jonathan Freese κάλεσε το CNN ενώ είχε αποκλειστεί το σχολείο και είπε ότι οι πυροβολισμοί άρχισαν να πέφτουν μόλις ξεκίνησαν τα μαθήματα, γύρω στις 8:15. Άκουσε ότι τραυματίστηκαν 7 άνθρωποι. «Αυτή τη στιγμή οι αστυνομικοί ερευνούν από τάξη σε τάξη» και «σύντομα θα μας συνοδεύσουν για να βγούμε από το σχολείο».

Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν δήλωσε πως παρακολουθεί τα γεγονότα στο σχολείο. «Προσευχόμαστε για τους μαθητές, το σχολικό προσωπικό και τους αστυνομικούς που έσπευσαν εκεί», αναφέρει σε δήλωσή του. Να σημειωθεί πως το σχολείο Great Mills High School έχει περίπου 1.600 μαθητές ηλικίας από 14 έως 18 ετών.

Οι απειλές μετά την επίθεση στο Parkland

Η επίθεση έρχεται λίγο καιρό μετά το μακελειό στο Parkland της Φλόριντα με 17 νεκρούς. Πολλοί από τους επιζώντες βοήθησαν στην οργάνωση του March for Our Lives που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί σε διάφορες πόλεις σε όλη τη χώρα το Σάββατο.

Αρκετές μέρες μετά τους πυροβολισμούς στο Parkland τον περασμένο μήνα, αρκετοί γονείς μαθητών του Great Mills High είπαν στο τοπικό site TheBayNet.com ότι τα παιδιά τους είχαν ακούσει για παρόμοιες απειλές κατά του σχολείου τους στο Snapchat.

Πηγή: Mirror

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις