Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Μακελειό στη Γαλλία: 48χρονος σκότωσε τρεις αστυνομικούς – Κρατούσε όμηρο τη γυναίκα του

Μακελειό στη Γαλλία: 48χρονος σκότωσε τρεις αστυνομικούς – Κρατούσε όμηρο τη γυναίκα του

Σοκάρει τη Γαλλία το αιματηρό περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (22.12.2020) σε ένα απομονωμένο χωριό. Ένας άνδρας σε αμόκ, που χτυπούσε τη γυναίκα του, σκότωσε τρεις αστυνομικούς και τραυμάτισε άλλον έναν. Η γυναίκα σώθηκε, ο δράστης βρέθηκε μετά από ώρες νεκρός.

Όλα έγιναν σε ένα απομονωμένο χωριό κοντά στο Σεν Ζίστ, κοντά στο Πουί-ντε-Ντομ, στην περιφέρεια Κλερμόν-Φεράν, στην κεντρική Γαλλία. Το βράδυ της Τρίτης, η αστυνομία της περιοχής δέχτηκε κλήση για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και έσπευσε στο σπίτι που της είχαν υποδείξει.

Ένας 48χρονος άνδρας σε αμόκ άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών όταν εκείνοι προσπάθησαν να σώσουν τη γυναίκα του, η οποία είχε βρει καταφύγιο στη σκεπή του σπιτιού! Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στη Γαλλία, Θωμαΐς Παπαϊωνάννου, ο άνδρας είναι γνωστός για ενδοοικογενειακή βία και για τη διαμάχη με τη σύζυγό του σχετικά με την επιμέλεια των παιδιών.

 

Ο άνδρας άνοιξε πυρ όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να πλησιάσουν το σπίτι και να σώσουν τη γυναίκα. Ο ένας από τους αστυνομικούς πέθανε επί τόπου και ένας ο δεύτερος, που τραυματίστηκε στο πόδι, μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο από τους πυροσβέστες. 

Ο 48χρονος στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο σπίτι (!) και άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών για δεύτερη φορά και σκότωσε άλλους δυο!

«Τουλάχιστον 7 μέλη της GIGN (σ.σ. μονάδα των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής χωροφυλακής) βρίσκονται επιτόπου. Λαμβάνονται οι μεγαλύτερες δυνατές προφυλάξεις δοθέντος του πόσο επικίνδυνος είναι ο άνθρωπος αυτός», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Η γυναίκα διασώθηκε και είναι ασφαλής, σύμφωνα με την εισαγγελία. 

Ώρες μετά το μακελειό, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανέν ανακοίνωσε ότι ο δράστης βρέθηκε νεκρός. Δεν είναι γνωστό όμως αν αυτοκτόνησε.

Με πληροφορίες από BFMTV και ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις