Παρασκευή, 3 Μαΐ
20oC Αθήνα

Μακελειό στη Μόσχα: Αυτή είναι η ροκ μπάντα που θα έπαιζε στην αιματοβαμμένη συναυλία

Μακελειό στη Μόσχα: Αυτή είναι η ροκ μπάντα που θα έπαιζε στην αιματοβαμμένη συναυλία
Φωτογραφία: Reuters

Εκατοντάδες θαυμαστές των Piknik, βρέθηκαν χθες (22.03.2024) κάτω από τη στέγη του Crocus City Hall στη Μόσχα, προκειμένου να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ροκ μπάντα, πριν ένοπλοι εισβάλλουν στον χώρο και προκαλέσουν ένα απίστευτο μακελειό.

Η ένοπλη επίθεση στον συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 143 άνθρωποι, έγινε λίγο πριν οι Piknik εμφανιστούν στη σκηνή και ακολουθήσει ένα σοκαριστικής βιαιότητας μακελειό.

Οι Picnic ή αλλιώς Piknik, είναι ένα ρωσικό ροκ συγκρότημα γνωστό για το μοναδικό του στυλ, το οποίο είναι ένα μείγμα από art rock, progressive rock και αυθεντικό ρωσικό ροκ.

Σχηματίστηκε το 1978 στο Λένινγκραντ από τους Sergey Omelnichenko, Evgeny Voloschuk, Aleksey Dobychin και Edmund Shklyarskiy. Μερικά από τα πρώτα τους τραγούδια είναι στα πολωνικά.

Το 2016, απαγορεύτηκε να εμφανιστεί στην Ουκρανία λόγω της εμφάνισής τους στην Κριμαία μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Η επίσημη ιστοσελίδα του γκρουπ, έχει ως εικαστικό ένα μαύρο φόντο και ένα αναμένο κερί, ως ένδειξη πένθους για τους εκατοντάδες νεκρούς.

«Όλη η ομάδα του Picnic εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων. Προσευχόμαστε για την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών. Είμαστε βαθιά συγκλονισμένοι από αυτή την τρομερή τραγωδία και θρηνούμε μαζί σας….», γράφουν στο site.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις