Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Μακελειό στην Κωνσταντινούπολη: Θέριζε ζωές και χαμογελούσε ο δράστης – Είχε βοήθεια εκ των έσω;

Μακελειό στην Κωνσταντινούπολη: Θέριζε ζωές και χαμογελούσε ο δράστης – Είχε βοήθεια εκ των έσω;

– Άφαντος παραμένει ο μακελάρης που αιματοκύλησε την Κωνσταντινούπολη λίγες ώρες μετά την αλλαγή του χρόνου
– Δόθηκε νέα φωτογραφία του από κάμερα ασφαλείας αλλά δεν διακρίνονται τα χαρακτηριστικά του
– Απίστευτη γκάφα των Τούρκων που έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες επιχειρηματία και τον «βάφτισαν» δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης
– Κατέβηκε ήρεμος από το ταξί και πυροβόλησε στο κεφάλι το πρώτο του θύμα ο καταζητούμενος
– Ήταν ήρεμος την ώρα που άνοιξε πυρ μέσα στο νυχτερινό κέντρο, ένα από τα πιο κοσμικά της Κωνσταντινούπολης – Φέρεται να φώναζε «Αλαού Ακμπάρ»
– Ερωτήματα για το ποιος τον βοήθησε να φτάσει αλλά και να διαφύγει
– Οι τουρκικές αρχές πιστεύουν πως ο δράστης κατάγεται είτε από το Κιργιστάν είτε από το Ουζμπεκιστάν και είναι μέλος σκληρού πυρήνα του ISIS

39 ψυχές “θυσία” σε έναν αρρωστημένο πόλεμο. Δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από έναν άνθρωπο που παραμένει ασύλληπτος, που χαρακτηρίζεται επαγγελματίας δολοφόνος και σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές είναι μέλος του σκληρού πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους. Το Reina της Κωνσταντινούπολης, ένα από τα πιο γνωστά και κοσμικά κλαμπ της πόλης έγινε Bataclan και Pulse. Έγινε τόπος μαρτυρίου και θανάτου.

Ήταν μια ώρα και κάτι μετά την αλλαγή του χρόνου. Περισσότεροι από 600 άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους είχαν πληρώσει αδρά για να βρίσκονται εκεί, ήταν μέσα στο νυχτερινό κέντρο Reina, στις όχθες του Βοσπόρου στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης και διασκέδαζαν. Γιόρταζαν το νέο χρόνο και την ελπίδα πως θα φέρει κάτι καλύτερο. Διαψεύστηκαν.

Λίγο μετά τη μια, το πάρτι έδωσε τη θέση του στο θάνατο. Οι φωνές και οι χοροί στον πανικό. Ένας άνδρας είχε εισβάλει και άρχισε να πυροβολεί κατά πάντων. Σκότωσε 39 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους ξένοι πολίτες που είχαν ταξιδέψει στην Τουρκία για την Πρωτοχρονιά, και τραυμάτισε άλλους 69. Μέσα σε επτά λεπτά, θέριζε 39 ζωές. Στιγμάτισε πολλές περισσότερες.

Ο καταζητούμενος παραμένει άφαντος. Οι φωτογραφίες που έδωσαν το απόγευμα της Κυριακής (01.01.2017) στη δημοσιότητα οι τουρκικές αρχές, ζητώντας μάλιστα και πληροφορίες, αποδείχθηκαν ένα φιάσκο! Οι πληροφορίες ήρθαν, αλλά από τον άνθρωπο που εμφανιζόταν στις φωτογραφίες αλλά δεν είναι ο δράστης. Είναι πολίτης του Καζακστάν και όπως είπε στην αστυνομία όταν ο ίδιος επισκέφτηκε αστυνομικό τμήμα, δεν είναι ο δράστης του μακελειού αλλά ένας επιχειρηματίας που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για δουλειές!

Και ενώ οι τουρκικές αρχές συνεχίζουν, ανεπιτυχώς, να αναζητούν τον δράστη, νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τον τρόπο που έδρασε τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς. Έφτασε στο Reina με ταξί. Ήταν λίγα λεπτά μετά τη 01:00 τα ξημερώματα. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε πως κατέβηκε ήρεμος, έβγαλε από το σακίδιό του το καλάσνικοφ και άρχισε να πυροβολεί.

Το πρώτο του θύμα του, τον 47χρονο τουριστικό πράκτορα Αϊχάν Αρίκ, το πυροβόλησε στο κεφάλι. Συνέχισε την αιματηρή πορεία του και πυροβόλησε στον 22χρονο Μπουράκ Γιλντίζ, έναν αστυνομικό που φρουρούσε το Reina. Και μετά, συνεχίζοντας να πυροβολεί, μπήκε στο κλαμπ. Η πορεία του, μέρος της, έχει καταγραφεί σε ένα σοκαριστικό video. Τα θύματά του κυρίως εργαζόμενοι στο κλαμπ και τουρίστες.

Η νέα φωτογραφία του φερόμενο ως δράστη, όπου όμως δεν φαίνονται τα χαρακτηριστικά του

Άνθρωποι που γλίτωσαν από τα πυρά είπαν πως ο δράστης ήταν ήρεμος. Πως φώναζε «Αλλού Ακμπάρ», πως στα επτά λεπτά που διήρκεσε η επίθεση άλλαξε πέντε γεμιστήρες, πως ήταν σχεδόν χαμογελαστός όταν σκότωνε. Και όταν του τελείωσαν οι σφαίρες, άλλαξε ρούχα και έφυγε. Εξαφανίστηκε από προσώπου γης. Και οι τουρκικές αρχές, του τις τελευταίες μέρες είχαν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας λόγω των φόβων για τρομοκρατικές επιθέσεις, δεν έχουν καταφέρει να τον βρουν ακόμα.

Θεωρούν ότι είναι μέλος σκληρού πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους. Κυρίως γιατί η επίθεση μοιάζει με εκείνες στο Bataclan του Παρισιού και το Pulse στο Ορλάντο των ΗΠΑ. Στην πρώτη περίπτωση την ευθύνη ανέλαβε ο ISIS, στη δεύτερη ο δράστης είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Πιστεύουν ότι ο δράστης κατάγεται είτε από το Ουζμπεκιστάν είτε από το Κιργιστάν και να είναι μέλος του ISIS αλλά δεν ξέρουν ακόμη το όνομά του.

Εκείνο που γεννά ακόμη μεγαλύτερα ερωτήματα είναι πως γνώριζε ο δράστης πως και από που να φύγει. «Σύμμαχός» του ήταν ο πανικός. Αλλά τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο δράστης είχε επισκεφτεί το Reina για να εποπτεύσει το χώρο αλλά δεν αποκλείεται ο μακελάρης να είχε και βοήθεια εκ των έσω! Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο κλαμπ έχει τρεις διαφορετικές εξόδους, τις οποίες οι θαμώνες είναι δύσκολο να βρουν.

Οι πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ αναφέρουν πως ο δράστης δεν διέφυγε από τη θάλασσα αλλά χρησιμοποίησε μια από τις εξόδους που μόνοι όσοι εργάζονται στο κλαμπ μπορούν να γνωρίζουν!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε