Κόσμος

Μακελειό στην Τουρκία! Δεκάδες νεκροί σε συγκρούσεις – Ανάμεσά τους και άμαχοι!

Ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σελαμί Ατινόκ, δήλωσε σήμερα ότι 30 έως 32 κούρδοι αντάρτες και ένας άμαχος έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις στη νοτιοανατολική πόλη Τσιζρέ από την περασμένη Παρασκευή που επιβλήθηκε εκεί απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) έδωσε έναν διαφορετικό απολογισμό, λέγοντας πως 21 άμαχοι σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Τσιζρέ.

Ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε επίσης ότι δεν θα δοθεί η άδεια να εισέλθουν στο Τσιζρέ οι φιλοκούρδοι τούρκοι βούλευτές που πραγματοοιούν πορεία προς την πόλη αυτή.

“Για να διασφαλίσουμε την ασφάλειά τους δεν θα επιτρέψουμε να μεταβούν στο Τσιζρέ”, δήλωσε ο Σελαμί Ατινόκ μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα και διευκρινίζοντας πως η απαγόρευση της κυκλοφορίας σ’ αυτή την πόλη των 120.000 κατοίκων στα σύνορα με το Ιράκ θα συνεχισθεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το FBI σταμάτησε 18χρονο που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στη Βόρεια Καρολίνα εμπνεόμενος από τον ISIS
Ο 18χρονος Christian Sturdivant σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση σε παντοπωλείο και fast food εστιατόριο, πριν συλληφθεί από το FBI το οποίο τον είχε στο στόχαστρο από το 2022, που είχε αποπειραθεί να σκοτώσει έναν γείτονά του
Αστυνομικοί του FBI
Νέο συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που η φονική πυρκαγιά εξαπλώνεται στο μπαρ του Κραν Μοντανά στην Ελβετία
Στο βίντεο οι θαμώνες του μπαρ φαίνεται να μην έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, αφού αρκετοί σήκωσαν τα κινητά τους για να βιντεοσκοπήσουν τις φλόγες
Ελβετία
5
Θρίλερ με την 15χρονη Αλίκη Καλλέργη που αγνοείται μετά τη φωτιά στο Κραν Μοντανά στην Ελβετία: «Δεν έχει ταυτοποιηθεί, προσευχηθείτε» λέει ο αδερφός της
Ο κολλητός φίλος της κοπέλας έγραψε στο Instagram πως η σορός της κοπέλας ταυτοποιήθηκε, κάτι που το διέψευσε ο αδερφός της: «Δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη, παρακαλώ προσευχηθείτε μέχρι την τελευταία στιγμή», αναφέρει χαρακτηριστικά. 
Ο Ρομαίν και η 15χρονη αδερφή του Αλίκη που σκοτώθηκε από τη φωτιά στο Κραν Μοντανά 8
Θαύμα στην πύρινη κόλαση του Κραν Μοντανά: Νεαρός παγιδεύτηκε στο μπαρ κρατώντας έναν σταυρό – «Η φωτιά τον απέφυγε κι επέζησε»
Η Λετίσια Πλας περιγράφει πώς ένας νεαρός, ανήμπορος να διαφύγει καθώς οι έξοδοι στο μπαρ είχαν αποκλειστεί, κάθισε στο πάτωμα κρατώντας έναν σταυρό στα χέρια του
Η αυτόπτης μάρτυρας Λετίσια Πλας