Κόσμος

Μακελειό στο Περλ Χάρμπορ με τρεις νεκρούς

Ακόμη ένα αιματηρό περιστατικό συγκλονίζει τις ΗΠΑ. Αυτή τη φορά, ένας εν ενεργεία ναύτης άνοιξε πυρ κατά πάντων σε στρατιωτική βάση στο Περλ Χάρμπορ, σκοτώνοντας δυο πολίτες και τραυματίζοντας έναν άλλο, πριν αυτοκτονήσει.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για άγνωστους λόγους ο δράστης, στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ εισέβαλε οπλισμένος και άνοιξε πυρ μέσα στη στρατιωτική βάση Περλ Χάρμπορ-Χίκαμ. Από τα πυρά του έχασαν τη ζωή τους δυο άνθρωποι, ενώ άλλος ένας έχει τραυματιστεί σοβαρά και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Μετά την επίθεση στην ιστορική βάση του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στο Περλ Χάρμπορ, στη Χαβάη, ο ναύτης έστρεψε το υπηρεσιακό του όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε. Τα κίνητρά του δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά.

Τα ονόματα των θυμάτων και του δράστη δεν δημοσιοποιήθηκαν. Νωρίτερα, τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι τα θύματα της επίθεσης είναι πολιτικοί υπάλληλοι του ναυτικού και ότι το επεισόδιο εκτυλίχθηκε στο ναυπηγείο της βάσης, γεγονός που επιβεβαίωσε η διοίκηση της στρατιωτικής εγκατάστασης.

«Ο δράστης αναγνωρίστηκε ως μέλος του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού» και «άνοιξε πυρ εναντίον τριών πολιτικών υπαλλήλων του υπουργείου Άμυνας πριν αυτοκτονήσει», ανακοινώθηκε.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Hawaii News Now, η επίθεση έγινε περίπου στις 14:30» χθες Τετάρτη (σ.σ. τοπική ώρα, 02:30 σήμερα Πέμπτη ώρα Ελλάδας).

Επικεφαλής της έρευνας που διενεργείται για την υπόθεση έχουν τεθεί αξιωματικοί της αμερικανικής στρατιωτικής δικαιοσύνης.

Η κοινή βάση του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας όπου έγινε η αιματηρή επίθεση βρίσκεται σε έκταση που απέχει 13 χιλιόμετρα από τη Χονολουλού.

Το συμβάν καταγράφηκε τρεις ημέρες πριν από τις εκδηλώσεις για την επέτειο της επίθεσης στο Περλ Χάρμπορ που εξαπέλυσαν την 7η Δεκεμβρίου 1941 οι αυτοκρατορικές ένοπλες δυνάμεις της Ιαπωνίας, εξωθώντας τις ΗΠΑ να «μπούν» στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στα όριά του το πλήρωμα του «USS Abraham Lincoln» στην αποστολή των 286 ημερών - 8 απόπειρες αυτοκτονίας και καταγγελίες για ελλείψεις τροφίμων
Το αεροπλανοφόρο «έδεσε» μετά από 286 ημέρες που βρισκόταν στην θάλασσα, αποκαλύπτοντας την εξάντληση τόσο στο σκαρί του που γέμισε με σκουριά αλλά και στο πλήρωμά του
uss abraham lincoln
Ο Ντόναλντ Τραμπ «έσπασε» το πρωτόκολλο για χάρη του Σι Τζινπίνγκ – Τον υποδέχτηκε προσωπικά στο αεροδρόμιο
Η άφιξη του Σι Τζινπίνγκ πραγματοποιήθηκε με όλες τις προβλεπόμενες τιμές, με κόκκινο χαλί και άγημα να έχουν παραταχθεί για την τελετή - Οι δύο ηγέτες συνοδεύονταν από τις συζύγους τους
Η υποδοχή του Τραμπ στον Σι Τζινπίνγκ
6
Αλβανία: Ανάβουν «φωτιές» τα ερωτικά μηνύματα της πρώην αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών με τον Αγκάσι – «Θα καταλήξουμε άσχημα»
Μεταξύ των στοιχείων που εξετάζονται περιλαμβάνονται αναφορές σε συναντήσεις της με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, αλλά και άλλες ευαίσθητες επαφές
Η Βλόρα Χισένι