Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Μακελειό στο Τέξας: Ο Τεντ Κρουζ πρόγκηξε δημοσιογράφο όταν τον ρώτησε για την οπλοκατοχή

Μακελειό στο Τέξας: Ο Τεντ Κρουζ πρόγκηξε δημοσιογράφο όταν τον ρώτησε για την οπλοκατοχή
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Ο γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών στο Τέξας, Τεντ Κρουζ, έφυγε απρόοπτα από μια συνέντευξη όταν ρωτήθηκε γιατί οι μαζικοί πυροβολισμοί σε σχολεία «συμβαίνουν μόνο στις ΗΠΑ», κατά τη διάρκεια μιας αγρυπνίας για τα θύματα του δημοτικού σχολείου της πολιτείας, σε μια επίθεση που συγκλόνισε τον πλανήτη.

Ο Τεντ Κρουζ, γερουσιαστής του Τέξας για πολλά χρόνια με τους Ρεπουμπλικανούς, κατηγόρησε τον Βρετανό δημοσιογράφο για «προπαγάνδα», όταν τον ρώτησε γιατί «συμβαίνουν μαζικοί πυροβολισμοί μόνο στα σχολεία των ΗΠΑ» και αποχώρησε από τη συνέντευξη.

Σημειώνεται ότι ο γερουσιαστής είναι υπέρ του νόμου της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, κάτι που δημιουργεί εντυπώσεις για την παρουσία του στην αγρυπνία για τα 19 νεκρά παιδιά και τους δύο δασκάλους του δημοτικού σχολείου που έπεσαν θύματα του 18χρονου μακελάρη, Σαλβαδόρ Ράμος, ο οποίος είχε αγοράσει νόμιμα τα δύο τουφέκια τύπου AR-15, λίγες μέρες μετά τα 18α γενέθλιά του.

Ο Τεντ Κρουζ πήγε στο σημείο της αγρυπνίας μαζί με τον κυβερνήτη του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, για να συναντήσει τους εκατοντάδες συγγενείς και φίλους που θρηνούσαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, τα οποία σκοτώθηκαν στους πυροβολισμούς ενώ σοκάρουν και οι μαρτυρίες από το μακελειό.

Ο διάλογος με τον δημοσιογράφο

Ο Βρετανός δημοσιογράφος, Μαρκ Στόουν, του Sky News, βρέθηκε στις ΗΠΑ για να καλύψει το τραγικό γεγονός και ρώτησε τον Τεντ Κρουζ αν είναι καιρός, πλέον, για μεταρρυθμίσεις στον νόμο της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ. 

Αφού ρωτήθηκε επανειλημμένα «γιατί δεν απαντάει» από τον Βρετανό δημοσιογράφο, ο Κρουζ του είπε: «Γιατί έρχονται άνθρωποι από όλο τον κόσμο στην Αμερική; Γιατί είναι η πιο ελεύθερη, η πιο ευημερούσα, η ασφαλέστερη χώρα στη Γη. Σταμάτα να είσαι προπαγανδιστής!».

«Ξέρεις, είναι εύκολο να το πας πολιτικά», είπε ο Κρουζ στο Sky News. «Αναπόφευκτα, όταν κάποιος βίαιος ψυχοπαθής δολοφονεί ανθρώπους, αν θέλεις να σταματήσεις αυτό το βίαιο έγκλημα, δεν θα μπορέσεις να το κάνεις με τους νόμους που προτείνουν οι Δημοκρατικοί».

Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν 19 ζευγάρια γονέων που δεν πρόκειται να φιλήσουν το παιδί τους ούτε απόψε ούτε ποτέ ξανά», πριν αποχωρήσει απρόοπτα από τη συνέντευξη για να παραστεί στην αγρυπνία.

Παρόλα αυτά, ο Τεντ Κρουζ αλλά και ο Γκρεγκ Άμποτ μίλησαν στο συνέδριο της NRA, υπέρ της οπλοκατοχής, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Χιούστον, μερικά χιλιόμετρα μακριά από το σημείο του μακελειού.

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις