Κόσμος

Μακελειό στο Βερολίνο: Πέρασε από την Ελλάδα ο δράστης;

Σε στενή συνεργασία βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι ελληνικές και οι γερμανικές αρχές προκειμένου να βρεθεί ο "δρόμος" από τον οποίο πέρασε ο Πακιστανός δράστης του μακελειού στο Βερολίνο. Αυτό που είναι γνωστό είναι πως χρησιμοποίησε έναν από τους Βαλκανικούς Διαδρόμους.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι ελληνικές αρχές παρέχουν όλες τις πληροφορίες που τους ζητούν οι γερμανικές προκειμένου να εξακριβωθεί αν τελικά ο νεαρός Πακιστανός πέρασε μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη και έφτασε στην Γερμανία, ή αν χρησιμοποίησε κάποιον άλλο δρόμο.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, τα γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο νεαρός Πακιστανός που έκανε την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο, παρόμοια με εκείνη της Νίκαιας στις 14 Ιουλίου με τους 86 νεκρούς, έφτασε στη Γερμανία μέσω της Βαλκανικής Οδού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το RBB, μπήκε στη Γερμανία μέσω Πάσαου ως πρόσφυγας τον Δεκέμβριο του 2015.

Ωστόσο για την ώρα δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητά του μιας και όπως αναφέρουν οι αρχές χρησιμοποιούσε διαφορετικά ονόματα. Άλλωστε, λέγεται, δήλωνε Πακιστανός κι άλλοτε Αφγανός και φέρεται να είναι 23 ετών. Σύμφωνα με τη Welt το όνομά του είναι Naved B., όπως κανείς δεν ξέρει αν είναι το αληθινό.

Ποιος είναι τελικά ο άνθρωπος που πήρε μια νταλίκα και την έριξε πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος, στην αγορά στους πρόποδες της εκκλησίας στη μνήμη του κάιζερ Γουλιέλμου, στην καρδιά του πρώην Δυτικού Βερολίνου. Ο οδηγός του φορτηγού, το έριξε πάνω στο πλήθος που έκανε αμέριμνο τις χριστουγεννιάτικες αγορές του με 65 χιλιόμετρα την ώρα.

Ήταν περίπου 20:00 το βράδυ της Δευτέρας (19.12.2016) μια ώρα όπου συνωστίζονται ενήλικες και παιδιά γύρω από τα παραδοσιακά ξύλινα κιόσκια που πουλούν φαγητά και χριστουγεννιάτικα πράγματα, σε μια ετήσια παράδοση που γιορτάζεται σε όλη τη Γερμανία και ένα μεγάλο μέρος της Κεντρικής Ευρώπης.

Ο δράστης εγκατέλειψε τον τόπο του εγκλήματος αλλά συνελήφθη δυο χιλιόμετρα μακριά, μετά από λίγη ώρα. Οι πρώτες πληροφορίες από τις γερμανικές αρχές κάνουν λόγο για έναν άνδρα Πακιστανικής καταγωγής, που είχε φτάσει στη χώρα ως πρόσφυγας τον περασμένο Φεβρουάριο. Άλλες πληροφορίες λένε ότι ήταν σεσημασμένος για μικροκλοπές και γνωστός στην αστυνομία.

Ο 23χρονος, σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις γερμανικές αρχές, διέμενε το τελευταίο διάστημα στο κέντρο προσφύγων σε υπόστεγο του παλαιού αεροδρομίου Τέμπελχοφ του δυτικού Βερολίνου, τον μεγαλύτερο καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών της γερμανικής πρωτεύουσας. Εκεί, τα ξημερώματα της Τρίτης (20.12.2016), έγινε έφοδος από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία ανέκρινε τέσερες πρόσφυγες, αλλά δεν προχώρησε σε συλλήψεις.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακελειό στην Πολωνία: Με στρατιωτική στολή και βαρύ οπλισμό ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στην Κρακοβία
Σύμφωνα με τις αρχές είχε ακροδεξιές και υπερεθνικιστικές απόψεις, ενώ μετά την επίθεση τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικών και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Ένοπλη επίθεση στην Κρακοβία
Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε τον παλαιστή του ΜΜΑ, Ντέινα Γουάιτ, για εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου – «Σε παρακαλώ, δέξου»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι πρότεινε τη θέση στον διευθυντή του χώρου των μικτών πολεμικών τεχνών και «βίαιο μαχητή», ο οποίος ωστόσο απέρριψε την πρόταση
Dana White και Donald Trump
Μακελειό στην Πολωνία: 25χρονος ακροδεξιός με «υπερεθνικιστικές» απόψεις ο δράστης – Ακόμη τρεις νεκροί εντοπίστηκαν σπίτι του
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων από τους πυροβολισμούς στην Πολωνία - Ο δράστης φέρεται να σκότωσε την οικογένειά του πριν ανοίξει πυρ στην καρδιά της Κρακοβίας
Πολωνία
27
«Όχι» στον Νετανιάχου - Ο πρόεδρος Χέρτζογκ θα δώσει εντολή στον Άιζενκοτ για τον σχηματισμό κυβέρνησης στο Ισραήλ
Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Νετανιάχου θα λάβει επίσημα την εντολή στις 8 Νοεμβρίου και θα έχει 28 ημέρες για να σχηματίσει κυβέρνηση, με δυνατότητα παράτασης 14 ημερών
Άιζενκοτ και Νετανιάχου 8