Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μακρόν: Άλλαξε το ψηφοδέλτιό του για τις βουλευτικές εκλογές!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

To κόμμα République En Marche του νέου προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δημοσίευσε σήμερα ένα νέο κατάλογο με 511 ονόματα υποψηφίων στις βουλευτικές εκλογές.

Στον κατάλογο αυτό προστέθηκαν μεταξύ άλλων τα ονόματα των υποψηφίων που προέρχονται από τους κόλπους του MoDem, του κόμματος του Φρανσουά Μπαϊρού.

Δεύτερη τη τάξει στην ηγεσία του κεντρώου κόμματος, η ευρωβουλευτής Μαριέλ ντε Σαρνέζ θα θέσει υποψηφιότητα στο Παρίσι, όπως ο Μαρκ Φεσνό, ο γενικός γραμματέας του κόμματος, στο Λουάρ ε Σερ.

Ο κατάλογος των υποψηφίων περιλαμβάνει 255 υποψήφιες γυναίκες και 256 άνδρες υποψήφιους.

Το République En Marche είχε δώσει στη δημοσιότητα έναν αρχικό κατάλογο με τα ονόματα των υποψηφίων του την περασμένη εβδομάδα προκαλώντας τη δυσαρέσκεια του Μπαϊρού. Τότε ο πρόεδρος του MoDem είχε δηλώσει ότι ο κατάλογος αυτός δεν είχε «τη συναίνεσή του». Μία ημέρα μετά γνωστοποίησε ότι επιτεύχθηκε τελικά ένα σχέδιο συμφωνίας «συμπαγές και ισορροπημένο».

Το τελευταίο «κύμα» υποψηφίων –έως τους 577 απ’ όλες τις εκλογικές περιφέρειες της Γαλλίας– θα ανακοινωθεί έως τα μέσα της εβδομάδας.

Αντίθετος στην αμοιβαιοποίηση των χρεών στην ευρωζώνη

Παράλληλα, ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα από το Βερολίνο ότι είναι αντίθετος σε μια αμοιβαιοποίηση των χρεών “του παρελθόντος” στην ευρωζώνη.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, ο Μακρόν είπε ότι δεν υπερασπίζεται την ιδέα των ευρωομολόγων ή της αμοιβαιοποίησης των προϋπάρχοντων χρεών στην ευρωζώνη. Πρόσθεσε όμως είναι ανοιχτός στην εφαρμογή ενός τέτοιου μηχανισμού για τη χρηματοδότηση μελλοντικών σχεδίων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε