Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Μακρόν για τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη – «Δεν θα κάνουμε πίσω σε τίποτα»

lockdown

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η Ευρώπη την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη με τον Εμάνουελ Μακρόν να στέλνει το δικό του μήνυμα στον αυστριακό λαό.

Ο Γάλλος πρόεδρος σε ανάρτησή του στο twitter τονίζει πως συμμερίζεται τον πόνο του αυστριακού λαού, ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι «δεν θα κάνουμε σε τίποτα πίσω».

«Εμείς, οι Γάλλοι, συμμεριζόμαστε το σοκ και τον πόνο του αυστριακού λαού που χτυπήθηκε απόψε από την τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της πρωτεύουσας, της Βιέννης. Μετά τη Γαλλία, μια ακόμη φίλη χώρα δέχεται επίθεση. Είναι η Ευρώπη μας. Οι εχθροί μας οφείλουν να γνωρίζουν με ποιους έχουν να κάνουν. Δεν θα κάνουμε πίσω σε τίποτα, ανέφερε ο Εμάνουελ Μακρόν.

Καταδικάζει και ο Μισέλ

Εν τω μεταξύ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση στην Βιέννη. «Η Ευρώπη καταδικάζει έντονα αυτή την άνανδρη ενέργεια που παραβιάζει τη ζωή και τις ανθρώπινες αξίες», ανέφερε σε tweet του ο Μισέλ. «Οι σκέψεις μου βρίσκονται με τα θύματα και το λαό της Βιέννης μετά από την φρικτή επίθεση σήμερα το βράδυ».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις