Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Μακρόν: Η εισβολή στην Ουκρανία θα προκαλέσει προβλήματα εφοδιασμού στα τρόφιμα στην Ευρώπη και την Αφρική

Μακρόν: Η εισβολή στην Ουκρανία θα προκαλέσει προβλήματα εφοδιασμού στα τρόφιμα στην Ευρώπη και την Αφρική

Μεγάλη ανησυχία προκαλούν τα όσα είπε για τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βερσαλλίες, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν. 

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας τόνισε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα προκαλέσει μεγάλη απορρύθμιση στον τομέα της διανομής τροφίμων στην Ευρώπη και ακόμα περισσότερο στην Αφρική. 

Ο Μακρόν, υπογράμμισε την ενότητα, την ταχύτητα, το πνεύμα ευθύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξέφρασε την αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ουκρανία.

«Υποστηρίζουμε την Ουκρανία και θα το κάνουμε για όσο διαρκεί ο πόλεμος. Και θα είμαστε εκεί για την ανοικοδόμησή της, μετά την καταστροφή που επέφερε η Ρωσία. Θα είμαστε εκεί για να τη βοηθήσουμε να σταθεί και να μείνει όρθια», ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Το μήνυμα που στείλαμε αρχικά στον ουκρανικό πληθυσμό είναι ότι ο δρόμος προς την Ευρώπη μας είναι ανοιχτός γι’ αυτούς. Ο αγώνας τους για ελευθερία και δημοκρατία, για τις αξίες που όλοι μοιραζόμαστε έχει δείξει ότι η Ουκρανία είναι πράγματι μέλος της ευρωπαϊκής μας οικογένειας».

Σημείωσε επίσης ότι ο κύριος στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι «μια ταχεία επιστροφή στην ειρήνη, ξεκινώντας με κατάπαυση του πυρός και ακολουθούμενη από ταχεία απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις