Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Μακρόν: Η σχέση με το Ιράν δε μπορεί να περιοριστεί σε μια πολιτική κυρώσεων

Μακρόν: Η σχέση με το Ιράν δε μπορεί να περιοριστεί σε μια πολιτική κυρώσεων

Η σχέση με το Ιράν δεν μπορεί να περιοριστεί σε μια «πολιτική κυρώσεων δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, σχολιάζοντας την στάση που έχει υιοθετήσει ο Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στην Τεχεράνη.

«Πρέπει να οικοδομήσουμε μαζί μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για τη διαχείριση αυτής της κρίσης, η οποία δεν μπορεί να περιοριστεί σε μια πολιτική κυρώσεων» και περιορισμών του Ιράν, είπε ο Γάλλος πρόεδρος ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

«Όλοι μας γύρω από αυτό το τραπέζι έχουμε τον ίδιο στόχο: να εμποδίσουμε το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο» τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Από την άλλη, ο αρχηγός του γαλλικού κράτους χαιρέτισε τις «προσπάθειες» του Ντόναλντ Τραμπ να πείσει το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ να απαρνηθεί τα πυρηνικά όπλα, κάλεσε ωστόσο σε επαγρύπνηση και ζήτησε «συγκεκριμένες χειρονομίες από την Πιονγκγιάνγκ».

Εντούτοις, σε συμφωνία με τις απόψεις του Αμερικανού προέδρου, ο Μακρόν προειδοποίησε για την εξάπλωση των βαλλιστικών πυραύλων σε οργανώσεις που ευθυγραμμίζονται με το Ιράν.

«Στη Μέση Ανατολή, η βαλλιστική βοήθεια που δίνεται στη Χεζμπολάχ (του Λιβάνου) και τους Χούθι (της Υεμένης) είναι μια νέα κι ανησυχητική εξέλιξη και πρέπει να σταματήσει προτού αποσταθεροποιήσει περαιτέρω μια ήδη τεταμένη περιοχή».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις