Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Μακρόν κατά ΗΠΑ για την ενέργεια – Τα «διπλά στάνταρ» και οι τιμές ρεκόρ

Μακρόν κατά ΗΠΑ για την ενέργεια – Τα «διπλά στάνταρ» και  οι τιμές ρεκόρ
ΦΩΤΟ REUTERS

Τις πολιτικές των ΗΠΑ για τη δημιουργία «διπλών στάνταρ» με την Ευρώπη επέκρινε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν την ώρα που μεγαλώνει η «μουρμούρα» για αυτά που καλείται να πληρώσει η Ευρώπη μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Η οικονομία της Βόρειας Αμερικής κάνει επιλογές για χάρη της ελκυστικότητας, την οποία σέβομαι, αλλά δημιουργούν διπλά στάνταρ» είπε ο Μακρόν αναφερόμενος στις χαμηλότερες τιμές ενέργειας στο εσωτερικό την ώρα που πουλάει φυσικό αέριο στην Ευρώπη σε τιμές ρεκόρ.

Όλα αυτά σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες μετά από συνάντηση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως αναφέρει το Bloomberg. 

«Επιπλέον, επιτρέπουν την κρατική βοήθεια που φτάνει έως και το 80% σε ορισμένους τομείς, ενώ απαγορεύεται εδώ –  έχετε διπλά στάνταρ, πρόσθεσε. «Αυτό οφείλεται στην ειλικρίνεια του διατλαντικού εμπορίου», τόνισε ο Μακρόν.

Αυτό έχει εξοργίσει την Ευρώπη, φαίνεται πως είναι το πακέτο μέτρων της Αμερικής, το οποίο δίνει επιδοτήσεις για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που φτιάχνονται στη Βόεια Αμερική. Σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους πρόκειται για μια άδικη στήριξη…

Όλα αυτά τα σημεία αναμένεται να τονίσει ο Μακρόν, κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Αμερική, στις αρχές Δεκεμβρίου.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις