Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Μακρόν μαινόμενος! Πέταξε έξω ισραηλινούς αστυνομικούς από εκκλησία στην Ιερουσαλήμ!

Μακρόν μαινόμενος! Πέταξε έξω ισραηλινούς αστυνομικούς από εκκλησία στην Ιερουσαλήμ!

Ένα απίστευτο ξέσπασμα είχε ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν κατά την επίσκεψή του στην εκκλησία της Αγίας Άννας στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας στην κυριολεξία πέταξε έξω ισραηλινούς αστυνομικούς φωνάζοντάς τους στα αγγλικά. Το βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στα social media δείχνει τον Μακρόν να φωνάζει οργισμένος στους αστυνομικούς που προσπαθούσαν να μπουν στην εκκλησία και να λέει: «Όλοι ξέρουν τους κανόνες! Δεν μου αρέσει αυτό που κάνετε μπροστά στα μάτια μου! Πηγαίνετε έξω! Σεβαστείτε τους κανόνες που υπάρχουν εδώ και αιώνες! Δεν θα τους αλλάξουμε τώρα!»

Η εκκλησία ανήκει στο γαλλικό κράτος και η προσπάθεια των αστυνομικών να μπουν μέσα εξόργισε τον Μακρόν.

Δείτε το βίντεο με το ξέσπασμα του Μακρόν

Δεν είναι η πρώτη φορά που ισραηλινοί αστυνομικοί βγάζουν από τα ρούχα τους Γάλλο Πρόεδρο. Το ίδιο είχε γίνει και το 1996 όταν ο τότε Πρόεδρος Ζακ Σιράκ επισκεπτόταν την Παλιά Πόλη και οι αστυνομικοί δεν άφηναν Παλαιστίνιους να τον πλησιάσουν απομακρύνοντάς τους.

Τότε ο Ζακ Σιράκ εμφανώς εξοργισμένος είχε πει: «Έχω αρχίσει να μην το ανέχομαι αυτό. Τι θέλετε; Να μπω στο αεροπλάνο μου και να επιστρέψω στην Γαλλία; Αυτό θέλετε;»

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις