Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Μακρόν: Οι προτάσεις του Λονδίνου για το Brexit δεν είναι αποδεκτές

Μακρόν: Οι προτάσεις του Λονδίνου για το Brexit δεν είναι αποδεκτές
ΦΩΤΟ EPA

Άρχισαν τα όργανα στο Σάλτσμπουργκ, με τον Εμανουέλ Μακρόν να δηλώνει πως οι προτάσεις του Λονδίνου για το Brexit “δεν είναι αποδεκτές στην παρούσα κατάσταση”.

Ο κ. Μακρόν εκτίμησε πως οι προτάσεις της Βρετανίας για το Brexit “δεν είναι αποδεκτές στη παρούσα κατάσταση, σε ο,τι αφορά το οικονομικό σχέδιο, καθώς δεν σέβονται τη συνοχή της ενιαίας αγοράς”.

Η ώρα της αλήθειας έχει έρθει για το Brexit και θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις επόμενες εβδομάδες για να προχωρήσουμε”, επεσήμανε ο κ. Μακρόν τονίζοντας πως αναμένει “νέες προτάσεις από τη Βρετανία τον Οκτώβριο”.

Νωρίτερα ο Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε και επίσημα ότι θα συγκαλέσει έκτακτη σύνοδος κορυφής γύρω στα μέσα Νοεμβρίου, με θέμα το Brexit, ώστε να οριστικοποιηθεί μια συμφωνία με τη Βρετανία.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα, ενόψει της άτυπης συνόδου κορυφής στην Αυστρία, τόνισε πως οι διαπραγματεύσεις για το «διαζύγιο» της Βρετανίας με την ΕΕ μπαίνουν πλέον στην «αποφασιστική φάση» τους.

«Είναι ακόμη πιθανά διάφορα σενάρια, αλλά θέλω να επισημάνω ότι ορισμένες από τις προτάσεις της πρωθυπουργού της Βρετανίας, Τερέζα Μέι,υποδηλώνουν μια θετική εξέλιξη στην προσέγγιση του θέματος «, ανέφερε.

Ο κ.Τουσκ μίλησε και για τις προτάσεις στο “σχέδιο του Τσέκερς” και τόνισε πως θα πρέπει να «δουλευτούν ξανά και να τις διαπραγματευτούμε περαιτέρω. Σήμερα υπάρχει ίσως περισσότερη ελπίδα αλλά σίγουρα απομένει ολοένα και λιγότερος χρόνος. Κάθε ημέρα που απομένει πρέπει να την χρησιμοποιήσουμε για τις συνομιλίες. Θα ήθελα να τις ολοκληρώσουμε αυτό το φθινόπωρο», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις