Κόσμος

Μακρόν σε Ισραήλ: Καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν σημαίνει ισοπέδωση των πάντων στη Γάζα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε και πάλι το Ισραήλ πως η καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν σημαίνει «ισοπέδωση των πάντων στη Γάζα».

Παράλληλα ο Μακρόν επανέλαβε την έκκλησή του για εκεχειρία «που θα οδηγήσει σε κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους» στη Γάζα.

«Καθώς οι εβδομάδες περνούν, δεν μπορούμε να αφήσουμε να εδραιωθεί η ιδέα ότι αποτελεσματική καταπολέμηση της τρομοκρατίας θα μπορούσε να σημαίνει ισοπέδωση των πάντων στη Γάζα ή επίθεση αδιακρίτως εναντίον αμάχων και θύματα μεταξύ των άμαχων», δήλωσε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 5.

«Για τον λόγο αυτό, ενώ αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ στην προστασία του καταπολεμώντας την τρομοκρατία, ζητούμε την προστασία αυτών των ανθρώπων και μια εκεχειρία που οδηγεί σε κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους», τόνισε.

Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε από τους Ισραηλινούς «να σταματήσουν αυτή την αντιμετώπιση γιατί δεν είναι κατάλληλη, γιατί όλες οι ζωές αξίζουν και τις προστατεύουμε».

Τέλος ο Μακρόν υπεραμύνθηκε της «συνεκτικής» και «δίκαιης αντιμετώπισης» της Γαλλίας, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι αυτή «δεν ευχαριστεί καμία πλευρά. Πιστεύω ότι ανταποκρίνεται στη διπλωματική μας ιστορία», όπως και «στις αξίες (και) στα συμφέροντά μας», τόνισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η επόμενη ημέρα στη Βενεζουέλα μετά τους σεισμούς «μαμούθ»: 50.000 αγνοούμενοι και 235 νεκροί - Επιζώντες παραμένουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια
Πάνω από 70.000 οικογένειες επλήγησαν από τους σεισμούς – Περισσότερα από 100 κτίρια κατέρρευσαν μόνο στην Λα Γκουάιρα – Με τα χέρια τους παλεύουν διασώστες και εθελοντές
REUTERS
ΚΑΑΝ: Το μεγάλο αεροπορικό στοίχημα της Τουρκίας και η πώληση κινητήρων από τις ΗΠΑ – Τι σημαίνει για την Ελλάδα
Η Τουρκία θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί μόνη της στην κορυφή της αεροπορικής τεχνολογίας, ειδικά μετά την αποβολή της από το πρόγραμμα των F-35 λόγω της αγοράς των ρωσικών S-400
Το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος KAAN
Ο Τραμπ ανακοίνωσε στο Κογκρέσο την πώληση κινητήρων στην Τουρκία για το μαχητικό αεροσκάφος KAAN
Η κίνηση θεωρείται σημαντική χειρονομία προς τον Ερντογάν ενόψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα τον επόμενο μήνα, αλλά και προς τον Τούρκο πρόεδρο, τον οποίο ο Τραμπ βλέπει ως βασικό σύμμαχο
Τραμπ και Ερντογάν 24